Polojasno
16°
Bratislava
Václav
28.9.2024
Pavol čelil medveďovi už po druhýkrát. Znova na tom istom mieste
Zdielať na

Pavol čelil medveďovi už po druhýkrát. Znova na tom istom mieste

TURČIANSKE KĽAČANY / Pán Pavol z Martina má za sebou už druhé stretnutie s medveďom. A zakaždým toto zviera stálo blízko neho v oblasti dediny. Sám hovorí, že už pri pohľade na toto miesto má dnes veľký rešpekt.

Úkryt v aute

Pavol išiel so svojím autom k rieke Váh. Keď už bol pri brehu, vystúpil von, aby sa pozrel, kde zaparkuje. No prekvapil ho medveď. Podarilo sa mu ukryť do naštartovaného auta a vystrašený spoza volantu sledoval, čo robí šelma. "Medveď stál. Nejavil vôbec známky, že by chcel utiecť. Ked som si sadol do auta, tak ho začal obchádzať, pozeral sa, čo robím," povedal obyvateľ Martina, Pavol Pokrievka. Maca neodradil ani zvuk naštartovaného motora. "Nedokázal som ani vytiahnuť telefón, aby som si ho odfotil, lebo som nevedel, či náhodou nezaútočí na auto. Ale len pozeral a ovoniaval," pokračoval pán Pokrievka.

Opakované stretnutie

Našťastie, zviera sa po pár minútach rozhodlo, že ho už naštartované auto nezaujíma. A nie je to prvýkrát, čo sa tento muž, na tom istom mieste stretol s medveďom. Podobnú skúsenosť mal minulý rok, keď chytal ryby. "Odbehol kdesi do trávy a tam ostal. Mal som chyteného pleskáča v sieťke, on išiel k tej sieťke s rybou. Ale potom ma zbadal a odišiel," spomenul pán Pavol. A tento Martinčan si dokonca myslí, že si ho znova vyhliadol rovnaký maco. "Zdalo sa mi, že je to ten istý, len odvtedy trochu podrástol," dodal.

Zásahový tím pre medveďa hnedého

Lokalitu dediny Turčianske Kľačany dobre poznajú aj chlapi zo Zásahového tímu pre medveďa hnedého. "V prípade, že preventívne opatrenia sa ukážu ako neúčinné a naďalej bude dochádzať k pohybu medveďov v intraviláne obce Kľačany, tak sa pristúpi k eliminácii konkrétneho problémového jedinca," povedal zo Zásahového tímu pre medveďa hnedého Západ, Juraj Žiak.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy