Jasno
21°
Bratislava
Berta
2.7.2024
Dolinková odsúdila útoky na zdravotníkov. Volá po prísnejších trestoch
Zdielať na

Dolinková odsúdila útoky na zdravotníkov. Volá po prísnejších trestoch

Zdroj: TASR

BRATISLAVA / Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková ostro odsúdila nedávne útoky na zdravotníkov a vyzvala na zvýšenie sankcií za takéto činy. V intenzívnej komunikácii so šéfom rezortu vnútra Matúšom Šutajom Eštokom požaduje prísnejšie postihy pre páchateľov.

"Rázne odsudzujem akékoľvek fyzické útoky na našich zdravotníkov zo strany pacientov. Takéto agresívne a arogantné správanie voči lekárom a zdravotníkom je v našej spoločnosti absolútne neprijateľné. Naši lekári a zdravotnícky personál dennodenne venujú maximálne úsilie starostlivosti o pacientov, často aj za cenu vlastného pohodlia a zdravia," uviedla Dolinková a poďakovala zdravotníkom za ich nasadenie.

​Na pondelkovom (24. 6.) rokovaní rady vlády pre prevenciu kriminality rezort zdravotníctva navrhol zvýšenie sankcií za útoky na zdravotníkov s cieľom zabezpečiť im bezpečné pracovné prostredie.

V sobotu v nemocnici na bratislavských Kramároch napadol 43-ročný pacient dvoch zdravotníkov a ďalšieho pacienta, pričom zdravotníci utrpeli ľahšie až stredne ťažké zranenia. Polícia útočníka obvinila z trestného činu výtržníctva a ublíženia na zdraví na chránenej osobe, a navrhla jeho väzobné stíhanie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy