Jasno
25°
Bratislava
Pavol, Peter, Petra
29.6.2024
Tragédia v horách: Pád turistu v Západných Tatrách skončil smrťou
Zdielať na

Tragédia v horách: Pád turistu v Západných Tatrách skončil smrťou

ZUBEREC / Na pátraciu akciu, akú zažili záchranári pod Ostrým Roháčom, si nespomínajú ani tí najskúsenejší. Turistu, ktorí podľa svedkov padal 300 metrov, spočiatku nevedeli nájsť. Až neskôr si všimli stopy, ktoré ich priviedli k asi metrovej štrbine medzi snehovým poľom a skalami.

​Pád turistu z červeného turistického chodníka nahlásili horským záchranárom poľskí svedkovia, o súčinnosť bola ihneď požiadaná popradská posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby. "Na miesto vyrazili príslušníci Horskej záchrannej služby z oblastného strediska Západné Tatry pozemne a vykonali pátranie v žľaboch západnej orientácie. Po príchode na miesto nešťastia spozorovali zakliesnenú osobu v približne šesť metrov hlbokej trhline medzi roztápajúcim sa snehom a skalným podložím bez známok života," priblížila zásah Horská záchranná služba. Doplnila, že telo muža vytiahli pomocou lanovej techniky. "Po vykonaní všetkých potrebných úkonov boli pozostatky nebohého pozemne transportované a odovzdané obhliadajúcemu lekárovi a Policajnému zboru," dodala Horská záchranná služba.

"Momentálne už vypukla letná sezóna, hlavne ten hlavný hrebeň Západných Tatier je mimoriadne navštevovaný," povedal náčelník Horskej záchrannej služby Západných Tatier, Roman Švanda. Podmienky v horskom teréne sú však stále jarné, s množstvom snehových polí a s tým spojených možných rizík.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy