Jasno
35°
Bratislava
Melánia
30.6.2024
FOTO : Prívalové dažde uzavreli nemocnicu. Všetky operácie sa zrušili
Zdielať na

FOTO : Prívalové dažde uzavreli nemocnicu. Všetky operácie sa zrušili

NOVÉ ZÁMKY / Fakultná nemocnica s poliklinikou Nové Zámky je z dôvodu mimoriadnej situácie uzavretá. Mimoriadne opatrenia si vyžiadalo zatopenie nemocnice prívalovým dažďom, ktorý zasiahol mesto v stredu (26. 6.) podvečer, informovalo vedenie nemocnice.

Pacienti boli poslaní domov

Nemocnica vrátane ambulancií je zatvorená, platí zákaz návštev. Ruší sa operatíva. Pacienti, ktorí môžu byť bezpečne prepustení, budú poslaní do domácej liečby, ďalších pacientov neprijímajú, potvrdila nemocnica. Opatrenia platia až do odvolania. Krízový štáb zasadal vo večerných aj ranných hodinách, aby prijal potrebné opatrenia a rozhodol o ďalšom postupe.

S vedením nemocnice komunikuje aj ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD). "Chcem sa v tejto chvíli poďakovať všetkým záchranným zložkám za maximálne nasadenie pri odstraňovaní následkov vyčíňania prírodných živlov," poznamenala. 

"V stredu (26.6.) v podvečerných hodinách sme boli operačným strediskom vyslaní na technický zásah odčerpávanie vody z priestorov suterénu nemocnice v Nových Zámkoch. Po príjazde na miesto udalosti a vyhodnotenie situácie sme si vyžiadali pomoc. Na pomoc prišiel Dobrovoľný hasičský zbor zo Šurian," uviedol Jozef Holubica, zastupiteľ riaditeľa Hasičského a záchranárskeho zboru v Nových Zámkoch.

Súvisiace články