Jasno
24°
Bratislava
Melánia
30.6.2024
Minister Šutaj Eštok: Súd zamietol návrhy čurillovcov na urgentné opatrenia
Zdielať na

Minister Šutaj Eštok: Súd zamietol návrhy čurillovcov na urgentné opatrenia

BRATISLAVA / Krajský súd odmietol návrhy policajtov, tzv. čurillovcov, na vydanie neodkladných opatrení proti dočasnému postaveniu mimo služby. Na tlačovej konferencii 28. júna o tom informoval minister vnútra Matúš Šutaj Eštok s tým, že rozhodnutia krajského súdu sú právoplatné.

"K diskriminácii žalobcov, teda čurillovcov, konaním ministra pri vydaní personálnych rozkazov nedošlo, to konštatuje krajský súd," povedal Šutaj Eštok. Rozhodnutia súdu sa týkajú ôsmich policajtov. Súd podľa ministra tiež konštatoval, že žalobcovia neučinili kvalifikované oznámenie o závažnej protispoločenskej činnosti a toto oznámenie nemá súvis s postavením mimo služby. V súvislosti s poskytnutím ochrany policajtom podal ešte v závere minulého roka trestné oznámenie.

Minister ďalej informoval, že od policajtov, ktorým boli neoprávnene vyplatené mzdové nároky, bude Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky žiadať ich vrátenie. "Ak tieto prostriedky nevrátia, budeme ich súdne vymáhať," podotkol. Minister vnútra po nástupe do funkcie dočasne pozbavil výkonu štátnej služby viacerých policajtov vrátane tzv. čurillovcov. Odôvodnil to podozrením zo spáchania trestného činu. Keďže mali policajti status chráneného oznamovateľa, podľa Úradu na ochranu oznamovateľov sa mal minister najprv obrátiť najskôr naň.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy