Polojasno
21°
Bratislava
Diana
1.7.2024
Vysvedčenie pre politikov: Aké známky by si dali?
Zdielať na

Vysvedčenie pre politikov: Aké známky by si dali?

SLOVENSKO / Prázdniny sa začínajú aj našim poslancom. Najmä tí vládni na aktuálnej schôdzi robili všetko preto, aby s rokovaním v parlamente skončili už v piatok, zarovno so školopovinnými. Medzi zákonodarcami sme zisťovali, ako sú s politickým rokom spokojní. Ak by sa mali známkovať navzájom, do ďalšieho ročníka by sa z nich dostal asi len málokto.

Vládni poslanci opäť odsunuli výročné správy o ľudských právach, pritom ich tesne predtým ombudsman chválil. V parlamente sa začalo diskutovať o poslednej otvorenej téme - narýchlo predložených zmenách v audiovizuálnom fonde, ktoré podľa samotných filmárov povedú k politickému ovládnutiu dotácií. Opozícia sa snažila zahltením debaty hlasovanie oddialiť. Keďže sa dá hlasovaním rozprava skrátiť, do 16. hodiny bolo všetko vybavené a zákon schválený.

S parlamentom sa lúčil Ľuboš Blaha, ktorý smeruje do europarlamentu. To najdôležitejšie vysvedčenie dávajú politikom voliči, ako sú, napríklad, členovia parlamentnej stráže, ktorí si tu počas služieb vypočujú všeličo. My sme sa pýtali poslancov, ako by zhodnotili prácu svojich parlamentných rivalov. "Zhodnotil by som to nedostatočnou, keďže reálne nič neurobili pre ľudí," reagoval Michal Šimečka. "Asi by to bolo medzi štvorkou päťkou," konštatoval Blaha. Poslancov parlamentu čakajú, ak sa nič mimoriadne nestane, takmer tri mesiace prázdnin. Tí vládni odchádzajú s nesplnenou domácou úlohou, nezvolili si predsedu parlamentnej triedy, teda nového šéfa Národnej rady SR.

Viac reakcií poslancov na vysvedčenie nájdete v reportáži. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy