Polojasno
19°
Bratislava
Diana
1.7.2024
Z bytu ušli jedovaté škorpióny. Sedemnásťročný mladík čelí obvineniu
Zdielať na

Z bytu ušli jedovaté škorpióny. Sedemnásťročný mladík čelí obvineniu

LIPTOVSKÝ PETER / Extrémna nezodpovednosť a hazard so životmi. Takto opisujú susedia správanie 17-ročného mladíka, ktorému ušli z bytu dva mimoriadne jedovaté škorpióny. Jeho susedia to zistili, až keď jedného z nich našli na chodbe. Druhý škorpión môže byť stále kdekoľvek. Starostka v tejto súvislosti kontaktovala aj políciu.

"Sused na neho skoro stupil, tak sme sa hneď zalarmovali. Suseda tvrdila, že bol iba jeden, no na ďalší deň z toho boli zrazu dvaja a behajú tu niekde po bytovke," povedal obyvateľ bytovky Karol. Keď sa tunajší obyvatelia dozvedeli, že sa v priestoroch bytovky môže pohybovať mimoriadne jedovatý škorpión, väčšina z nich odišla. "Bojíme sa, ja som si dnes prišla po ďalšie veci, včera som si už niečo vysťahovala a idem preč, ja tu nebudem," komentovala ďalšia obyvateľka. "V aute sa mi spať nechce, takže musím byť jedine tu," pokračoval Karol.

Až do tohto incidentu, nikto z bytovky ani len netušil, že v jednom z tunajších bytov sú teráriá s nebezpečnými brazílskymi žltými škorpiónmi. Od 17-ročného chovateľa sa následne dozvedeli šokujúcu správu. Nebezpečné škorpióny mu ušli už pred niekoľkými týždňami. "Vravel, že pred mesiacom. Mal to povedať hneď, keby škorpióny niekoho uhryzli, nejaké malé dieťa, tak čo potom," dodal Karol. "Jeho jed je extrémne toxický, môže spôsobiť smrť človeka. Na tento druh škorpiónov musí mať chovateľ na Slovensku povolenie, nahlásený chov a držbu nebezpečných zvierat," informovala veterinárna lekárka Katarína Bačkorová.

"Človek má z toho strach, lebo nevie kde to môže byť. Či vonku, vnútri alebo kde," povedal obyvateľ susednej bytovky Ján. Bytovku a okolie čaká v najbližších dňoch dezinsekcia, no a mladý chovateľ bude mať rozhodne čo vysvetľovať. "Obvodné oddelenie Policajného zboru v Liptovskom Hrádku v uvedenej súvislosti prijalo trestné oznámenie, pre podozrenie z trestného činu všeobecné ohrozenie," povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline, Zuzana Šefčíková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy