Skoro jasno
23°
Bratislava
Berta
2.7.2024
Obec zasiahla tragická zrážka: Za obete autobusu smrti odslúžili zádušnú omšu
Zdielať na

Obec zasiahla tragická zrážka: Za obete autobusu smrti odslúžili zádušnú omšu

SEMEROV / V katolíckom kostole v Semerove v nedeľu (30.6.) odslúžili zádušnú omšu za obete z autobusu smrti. Obyvatelia chodia zapaľovať sviečky a hovoria, že táto tragická nehoda ich zasiahla všetkých. Zrážka, ktorá si vyžiadala sedem ľudských životov sa stala vo štvrtok (27.6.) na priecestí v Dvoroch nad Žitavou.

​Obec takúto tragédiu ešte nezažila

Do kostola Nanebovzatia Panny Márie prišli desiatky veriacich. Zádušná omša bola obetovaná za siedmych zosnulých z tragickej nehody autobusu. Obyvatelia si aj takýmto spôsobom uctili príbuzných, priateľov a známych. "Poznala som všetkých v dedine sa pozná každý s každým. Toľko obetí, to je hrozné, to ešte Semerovo nezažilo," povedala obyvateľka Semerova (okres Nové Zámky). "Ja tam mám bratrancovu dcéru aj so synom," uviedla ďalšia obyvateľka.

Cez víkend plánovali dedinské oslavy

​Počas víkendu mali mať v dedine oslavy s družobnou obcou z Moravy, pripravenú akciu pochopiteľne zrušili a dedina sa zahalila do smútku. "Kto by sa zabával v takej situácii, čo vám poviem, ťažké je to," povedala obyvateľka. "To bolí čím ďalej viac, stále nemáme informáciu kedy sa spustia pohreby, kedy sa pozostalí dostanú k nebožtíkom. Je to ťažká situácia pre nás všetkých," uviedol starosta Semerova Peter Čelko. Pred obecným úradom vytvorili pietne miesto, ľudia sem chodia zapaľovať sviečky a nosia kytice. "Spomíname s úctou a celé Semerovo je stále v šoku," dodal Čelko.

Pri nehode zomrelo sedem ľudí

​Nehoda sa stala na priecestí. Podľa svedkov boli spustené závory, prešiel vlak a zdvihli sa. Autobus vošiel na priecestie a v tej chvíli do neho vrazil medzinárodný vlak. Autobus prelomil silný náraz na polovicu a začal horieť. V nemocnici skončili vodič autobusu, rušňovodič z Českej republiky a tri cestujúce. O život prišlo sedem ľudí, najmladšia obeť mala 22 rokov a najstaršia 64 rokov. Zahynula matka so synom, rodiny priši o deti, deti o rodičov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy