Polojasno
28°
Bratislava
Oliver
7.7.2024
Ženu s bolesťami poslali z nemocnice domov. Až v druhej zistili akútny zápal
Zdielať na

Ženu s bolesťami poslali z nemocnice domov. Až v druhej zistili akútny zápal

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Annu (27) skoro pripravilo o život slepé črevo. S bolesťami ju spočiatku z nemocnice poslali domov. Dostala odporúčanie, aby sa liečila ako pri bežných nevoľnostiach. Na druhý deň však navštívila inú nemocnicu, v susednej Levoči. Tam jej lekári diagnostikovali akútny zápal čreva.

​Anne odporučili diétu a poslali ju domov

Žena so silnými bolesťami brucha a nevoľnosťou zamierila na spišskonovoveský urgentný príjem. Tu ju po ošetrení poslali domov. "Tam ju poslali domov, po tom čo jej dali nejaké výživy, odporučili jej čierne uhlie, diétu, doplňovať tekutiny," povedal partner Anny Patrik Pollák. Anna už druhý deň v bolestiach nevydržala. Vybrala sa do susedného mesta, do Levočskej nemocnice."Kde ju naozaj poriadne skontrolovali. CT-čka, röntgeny. Zistili, že to je silný, akútny zápal čreva. Ktoré už bolo aj prasknuté. Doktori sa pýtali, prečo sa tak zanedbala. Keď im povedala, že bola v Spišskej Novej Vsi na Urgente a oni ju v takom stave nechali odísť domov, nechápali," dodal Pollák. 

"Na základe klinických príznakov, objektívneho nálezu a výsledkov laboratórnych vyšetrení bol jej zdravotný stav v danom čase preto lekárom zhodnotený ako akútna gastroenteritída. V tomto prípade je dôležité podotknúť, že akútna apendicitída (zápal slepého čreva) je ochorenie, ktoré sa vyvíja v čase. Podľa dostupných informácií v čase ošetrenia na urgentnom príjme v nemocnici neboli jasne preukázané príznaky poukazujúce na túto diagnózu," uviedol hovorca spišskonovoveskej nemocnice Tomáš Kráľ.

Chystajú podnet na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou

V Levoči ju okamžite operovali. Zákrok trval štyri hodiny. "Ona mala taký silný zápal po tom prasknutom čreve, že do rána to už nemuselo byť vôbec dobré," uviedol Pollák. "Pacientku sme prijali v sobotu 29. júla. Podstúpila akútny operačný výkon. Po operácii je jej stav stabilizovaný,"  informovala hovorkyňa levočskej nemocnice Eva Peterová. Rodina sa chystá podať podnet na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. "Jednoznačne pôjde oznámenie na inšpekciu," ukončil Pollák.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy