Zatiahnuté
15°
Bratislava
Natália
6.10.2024
Na čo ste minuli 400-tisíc eur? Holečková vyzýva vládu, aby zverejnila, na čo boli peniaze z osláv použité
Zdielať na

Na čo ste minuli 400-tisíc eur? Holečková vyzýva vládu, aby zverejnila, na čo boli peniaze z osláv použité

Zdroj: TASR

BRATISLAVA / Poslankyňa KDH Martina Holečková vyzýva vládu, aby zverejnila, na čo bolo použitých 400-tisíc eur z cyrilo-metodských slávností. Podľa KDH má verejnosť právo poznať, na čo konkrétne peniaze boli použité.

"Ľudia na Slovensku sa skladajú na rekonštrukciu detskej neonatológie, organizujú zbierky pre svoje deti, blízkych, a pre tých najslabších, o ktorých sa má postarať štát. Ľudia musia zbierať plastové vrchnáky z fliaš, aby pomohli zdravotne znevýhodneným a v tomto čase si vládni politici zorganizujú oslavy za 400-tisíc eur, pričom nikto netuší, na čo konkrétne boli tieto peniaze použité," uviedla Holečková.

V čase, keď ľudia na Slovensku živoria a kolabuje štátny rozpočet považuje poslankyňa takéto nestransparentné míňanie peňazí za neprípustné. "Vyzývam preto vládu, aby zverejnila na čo konkrétne bolo použitých viac ako 400-tisíc eur, ktoré boli minuté na cyrilo-metodské slávnosti," ozrejmila. Ak tak vláda bezodkladne neurobí, obráti sa na príslušné orgány so žiadosťou o tieto informácie podľa infozákona.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy