Jasno
16°
Bratislava
Natália
6.10.2024
Premiér prišiel na družstvo s barlou: Potvrdil aj návrat do práce, TAKTO vyzerala jeho návšteva
Zdielať na

Premiér prišiel na družstvo s barlou: Potvrdil aj návrat do práce, TAKTO vyzerala jeho návšteva

BRATISLAVA / Robert Fico je späť. Uplynulo 54 dní od momentu, keď ho atentátnik v Handlovej zasiahol štyrmi guľkami, a on už opäť začína úradovať. Uprostred žatvy vyrazil pozrieť farmárov priamo na poli. Prvý raz si pritom bližšie k telu pustil aj novinárov, i keď o ich otázkach sa to isté povedať nedá. Na rozdiel od piatkových cyrilo-metodských osláv však premiér aspoň ukázal, ako chodí s barlou. Farmárom na otázku, ako sa mu vodí, odpovedal, že to nie je bohviečo a vraj ho - citujeme, "dobre trafil." Aj napriek svojmu stavu si však neodpustil tradičnú fotku v obilí a žmolenie klasov.

​​Premiér sa dnes (8.7.) zúčastnil žatevného dňa v Slovenskej Novej Vsi v podniku Agro Voderady. Návštevy sa zúčastnil spolu s ministrom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Richardom Takáčom. Informoval sa tu o priebehu žatvy. Vyjadril sa aj k svojmu zdravotnému stavu. "Nie je to jednoduché, ale verím, že keď ma uvidíte okolo 20. augusta, tak budem skákať," uviedol. Na družstvo totiž prišiel s barlou. 

Premiér si spravil aj fotku v záľahe obilia

"Ja chcem fotku v žite, či chcete alebo nechcete," povedal premiér. Po streľbe vyzeral a následných týždňoch liečby v nemocnici a potom aj doma, vychudnutý. Podpredseda vlády Kaliňák už skôr naznačoval, že po atentáte bude mať trvalé následky. Problémy s brušnou dutinou aj pohybovým atenátom a naozaj premiér pomáhajúc si barlou kráčal len pomaly a kríval. 

Novinárskym otázkam sa až na malú výnimku premiér vyhol. Povedal, že ešte nevládze dlho stáť a z tlačovej konferencie predčasne odišiel. Tradičné prvky choreografie, ktoré tento jeho mediálny výstup sprevádzajú, však ani tentoraz nevynechal. Či už ide o dámy v krokoch vítajúce premiéra chlebom a soľou, zvítanie sa so žatevnými robotníkmi a do tretice aj fotka v záľahe obilia.

Pozrite si príchod premiéra na žatevný deň v Slovenskej Novej Vsi

Zdroj: TV JOJ

"Boli aj lepšie roky, ja viem, ale bohužiaľ ste odkázaní na pána Boha a prírodu," povedal prítomným. Zároveň nášmu reportérovi Jakubovi Prokovi potvrdil návrat do práce. "Ja som bol v práci už v piatok," poznamenal Fico

Novinárskym otázkam, až na pár výnimiek, sa predseda vlády vyhýbal. Čo sme sa naopak dozvedeli je, ako napreduje žatva. Na tomto konkrétnom družstve už potrvá len niekoľko dní, no po celom Slovensku ešte niekoľko týždňov. Počasie sa vraj tento rok s farmármi zahrávalo a tak medziročne bude zrejme úroda slabšia. Premiér zároveň využil priestor a pochválil pred verejnosťou ministra Takáča. Ten čelil kritike aj protestom zúfalých farmárov , ktorým mesiace meškali platby z PPA.

Samotný minister si pre verejnosť prichystal aj vlastný kúsok a na konci si do jedného z pripravených kombajnov sadol a ujal sa aj kormidla.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy