Zatiahnuté, dažďové prehánky
10°
Bratislava
Ctibor
13.9.2024
Kŕmenie langošmi v Bojnickej zoo: Zvieratá umierajú kvôli návštevníkom
Zdielať na

Kŕmenie langošmi v Bojnickej zoo: Zvieratá umierajú kvôli návštevníkom

BOJNICE / Návštevníci kŕmiaci zvieratá hranolkami, langošmi a dokonca rezňami. To je realita v Národnej ZOO Bojnice. Už preto zahynuli aj zvieratá - konkrétne daniel a hus. Najnovšou zábavkou návštevníkov je strkanie prstov do výbehu malých šeliem. Výsledkom je plač a dohryzené prsty.

Aj tento rok navštívi bojnickú zoo množstvo návštevníkov. Niektorí sa nevedia vpratať do kože. "Naši návštevníci si myslia a povedali nám to aj do očí, že oni si to zaplatili a môžu tu robiť, čo chcú," uviedla Andrea Klasová, hovorkyňa Národnej ZOO Bojnice. 

Kvôli nezodpovedným návštevníkom prišli o hus aj daniela. Neuveríte čím ho kŕmili.

"Mali sme hus, ktorá zomrela potom, ako zjedla langoš," uviedla Klasová. "Rezňom nakŕmili daniele a tie museli utratiť, lebo mu to spôsobovalo veľké problémy," hovorí ošetrovateľka Martina Hudec nemčeková. 

V týchto dňoch sa pozornosť návštevníkov sústreďovala na tieto, na prvý pohľad milé zvieratká. Charzy žltohrdlé však až také neviniatka nie sú. "Oni vyzerajú milo, ale sú veľmi nebezpečné. Tu je najviac pohryznutí zvierat človekom," tvrdí Klasová 

Návštevníci k nim strkali prsty napriek mnohým výstražným tabuliam. Ošetrovatelia tu preto nainštalovali špeciálne pletivo. Hneď na druhý deň ráno tam boli konáriky.

Charzy dráždia prstami a konármi. Surikatám zasa v minulosti nasypali do výbehu piškóty a cukríky. "Je to pre ne stres, môže to spôsobiť aj smrť. Už sa nám to aj stalo. Chcela by som poprosiť návštevníkov, aby to nerobili," dodala Nemčeková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy