Polojasno
16°
Bratislava
Olympia
17.9.2024
Nehoda na diaľnici D1: Zrazil sa kamión, karavan a osobné auto
Zdielať na

Nehoda na diaľnici D1: Zrazil sa kamión, karavan a osobné auto

BRATISLAVA / Osobné auto skončilo na streche potom ako narazilo do stojaceho kamióna. Mimo cesty skončil aj prívesný karavan. Diaľnicu D1 museli uzavrieť. Pristával tam záchranársky vrtuľník. 48-ročný vodič skončil po strašidelnej nehode v nemocnici.

Odpojil sa príves

​V ranných hodinách smerovalo auto s prívesným karavanom po diaľnici D1 do Trnavy. Náhle sa mu však príves odpojil a prevrátený skončil o niekoľko metrov ďalej od cesty v tráve. Situáciu videl vodič kamiónu, ktorý na mieste zastavil. Stojaci kamión si však zrejme nevšimol vodič staršej Octavie. V rýchlosti vpálil do nákladiaku a s autom sa niekoľkokrát pretočil. Auto skončilo prevrátené na streche mimo diaľnice. "Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby Slovenskej republiky vyslalo k dopravnej nehode na diaľnici jednu ambulanciu rýchlej lekárskej pomoci," povedal zastupujúci hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Richard Bolješik.

Rozsiahla kolóna

Na diaľnici D1 sa kvôli nehode vytvorila rozsiahla kolóna. Autá sa tu posúvali len veľmi pomaly. Polícia totiž musela úsek uzavrieť, aby tam mohol pristáť záchranársky vrtuľník. Vodič zdemolovaného auta bol pri vedomí a mal silné bolesti krčnej chrbtice. "Po primárnom ošetrení a podaní liečby bol pacient preložený na palubu a v stabilizovanom stave so stredne ťažkými poraneniami bol letecky transportovaný do Univerzitnej nemocnice Bratislava v Ružinove," informovala Zuzana Hopjaková, hovorkyňa Air – Transport Europe.

Pacient bol prepustený

"Muž, ktorý k nám bol prevezený záchranným vrtuľníkom z nehody na D1 je v poriadku. Naši lekári mu zrealizovali všetky potrebné vyšetrenia a usúdili, že nie je potrebná hospitalizácia. Pacient bol prepustený domov," informovala hovorkyňa Univerzitnej nemocnice v Bratislave Eva Kliská. Vodiči, ktorí smerovali do Trnavy, si v kolóne počkali vyše hodiny. Neskôr už bol možný prejazd cez jeden jazdný pruh. Zdemolovaný karavan aj auto naložila odťahová služba a z miesta ich odviezli. Úsek bol po pár hodinách opäť plne prejazdný.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy