Skoro jasno
22°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Pozor na horúčavy aj búrky! V týchto okresoch platia výstrahy prvého a druhého stupňa
Zdielať na

Pozor na horúčavy aj búrky! V týchto okresoch platia výstrahy prvého a druhého stupňa

Zdroj: TASR

BRATISLAVA / Teploty môžu počas piatka 12. júla vystúpiť najmä v južných okresoch až na 37 stupňov Celzia. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav, ktorý vydal výstrahu prvého aj druhého stupňa pred vysokými teplotami. Od 15.00 h až do noci sa môžu najmä na západe vyskytnúť búrky. SHMÚ vydal preto výstrahu prvého stupňa.

Teplota môže dosiahnuť výšku až 37 stupňov

Teplota 35 až 37 stupňov môže potrápiť celý Bratislavský kraj, väčšinu Trnavského a Nitrianskeho kraja, ako aj okresy Lučenec, Veľký Krtíš, Michalovce a Trebišov. Druhý stupeň výstrahy pred vysokými teplotami v týchto lokalitách trvá od 12.00 h do 19.00 h. V rovnakom čase platí aj prvý stupeň výstrahy, teplota vzduchu môže dosiahnuť 33 až 34 stupňov na zvyšnom území s výnimkou Žilinského kraja a niektorých ďalších okresov na severe územia.

SHMÚ

SHMÚ

Búrky môžu byť spojené aj s krúpami

Výstraha prvého stupňa pred búrkami platí od 15.00 h pre celý Bratislavský, Trnavský, Trenčiansky a Žilinský kraj, viaceré okresy v Nitrianskom a Banskobystrickom kraji a tiež pre okresy Kežmarok a Poprad. Búrky môžu byť spojené s prudkým lejakom s intenzitou 20 až 30 milimetrov za polhodinu, s nárazmi vetra s rýchlosťou 65 až 85 kilometrov za hodinu a s krúpami.

SHMÚ

SHMÚ

Najčítanejšie správy