Skoro jasno
22°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
FOTO: Robert Fico s priateľkou na dovolenke v Chorvátsku
Zdielať na

FOTO: Robert Fico s priateľkou na dovolenke v Chorvátsku

CHORVÁTSKO / Premiér Robert Fico trávi letné dni v Chorvátsku so svojou priateľkou Katarínou Szalayovou. TV JOJ získala fotku, kde spolu nakupujú v supermarkete v Chorvátsku. Premiér sa po atentáte opieral o barlu.

​​Premiér Robert Fico sa prvýkrát po atentáte ukázal vo videu, ktoré uverejnil 5. júna na svojich sociálnych sieťach. Vo videu sa poďakoval zdravotnému tímu, ktorý zabránil najhoršiemu. Taktiež v ňom spomenul, že je pripravený urobiť prvý krok, a to svojmu útočníkovi odpustiť. "Nemám dôvod veriť tomu, že išlo o útok šialeného pomätenca. Už niekoľko mesiacov verejne komunikujem, že pravdepodobnosť atentátu na vládneho politika sa na Slovensku blíži k istote," dodal vo videu premiér.

Prvé verejné vystúpenie po atentáte sa konalo na Devíne

Prvé verejné vystúpenie Roberta Fica po atentáte sa uskutočnilo na cyrilo-metodských oslavách na Devíne. Na podujatí vystúpil s príhovorom. Premiér počas svojho prvého príhovoru na verejnosti od atentátu kritizoval progresívne a liberálne ideológie, ktoré označil za nezmyselné. V rámci obrany voči nim bude možno podľa jeho slov potrebné nájsť politickú zhodu na úprave Ústavy SR, aby sa voči týmto ideológiám postavila silná hrádza. V príhovore počas celonárodných osláv výročia príchodu Cyrila a Metoda na bratislavskom hrade Devín spomenul aj potrebu znižovania napätia v spoločnosti. Vyzval ľudí, aby sa zamysleli, čo môžu urobiť preto, aby sa neopakoval atentát, ktorý sa odohral na jeho osobu v polovici mája.

​S barlou sa zúčastnil aj žatvy

​V posledných dňoch sa ​​premiér zúčastnil aj žatevného dňa v Slovenskej Novej Vsi v podniku Agro Voderady. Návštevy sa zúčastnil spolu s ministrom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Richardom Takáčom. Informoval sa tu o priebehu žatvy. Vyjadril sa aj k svojmu zdravotnému stavu. "Nie je to jednoduché, ale verím, že keď ma uvidíte okolo 20. augusta, tak budem skákať," uviedol. Na družstvo totiž prišiel s barlou. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy