Jasno
21°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Preplnené auto či zlomený stan. Návštevníci Pohody priblížili svoje príbehy
Zdielať na

Preplnené auto či zlomený stan. Návštevníci Pohody priblížili svoje príbehy

TRENČÍN / Piatková (12.7.) noc priniesla aj momenty, ktoré ukazujú, že stále sme ľudia. Jeden z obyvateľov Nozdrkoviec, ktoré susedia s letiskom, na svojom pozemku prichýlil desiatky ľudí. Niektorí vodiči zas vystrašeným návštevníkom festivalu ponúkli útočisko vo svojich autách. Televízia JOJ sa spojila so štyrmi svedkami nešťastia a tí vám priblížia, čo v kritických chvíľach prežívali.

Po návrate našli zlomený a rozmočený stan

Ľuboš sa na Pohodu vybral s manželkou a synom. Spod prístrešia spoločne ušli tesne pred kolapsom. "Zrazu - zvuk - a už všetci bežali. Ešte jak sme bežali, žene sa jedna stojka vzpriečila a zahatila jej cestu, tak ju musela nejako obchádzať, iba som na ňu hučal, že bežme, bežme. Ono to celé padalo na našu stranu a bolo to strašne rýchle," opísal kritické chvíle návštevník festivalu Ľuboš Mačuha. Keď sa vrátili k svojim veciam, našli stan zlomený a jeho obsah rozmočený. "Ešte musíme dať sušiť, sme vybrali iba čo sa dalo," dodal Mačuha.

Zuzana bola na festivale ako dobrovoľníčka v organizácii, ktorá pomáha seniorom. Zareagovala rýchlo, no búrke sa nevyhla. "Nebolo nič vidieť, všade bola tma, strašne pršalo, fúkal tam silný vietor," uviedla dobrovoľníčka Zuzana Draková. Vbehla do auta, čo bola v tej chvíli asi najlepšia voľba. Na piatich sedadlách sa tlačili siedmi. "Všade na okolí boli ľudia, ktorí plakali, kričali, nevedeli nájsť svojich blízkych. Chceli sa schovať, ale my sme ich naozaj nemali kam zobrať," dodala Draková.

Bolo to horšie ako v roku 2009, tvrdí návštevníčka

Michal navštívil Pohodu tretíkrát, so skupinou kamarátok. Tvrdí, že vypukla panika a ľudia nevedeli, kam presne utekať. "Keď skončila tá búrka, tak sme vyšli na parkovisko. Z parkoviska bol predtým ten stan vidieť, no teraz akoby tam ani ten stage celý nebol," priblížil návštevník festivalu Michal Tóth. No a Marianna si na mieste znova prežila jednu nepríjemnú spomienku. Totiž, bola to práve ona, ktorá vás na obrazovkách TV JOJ informovala o tragédii pred pätnástimi rokmi.

"Čo sa týka ďalších počtov zranených, je možné, že sa to číslo bude ešte upresňovať, pravdepodobne, bohužiaľ, sa bude ešte zvyšovať," povedala bývala redaktorka Marianna Mašátová vo vysielaní v 18. júla 2009. "Z môjho pohľadu to bolo horšie ako vtedy, určite čo sa týka sily vetra a určite, čo sa týka sily dažďa. Ale našťastie teda, čo pre mňa bola úplne neuveriteľná, skvelá správa - napriek tomu, že tie stany to neprežili, ľudia to prežili všetci," povedala o svojom zážitku tento rok Mašátová.

​Situáciu na Pohode sledujeme ONLINE tu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy