Jasno
31°
Bratislava
Belo
3.9.2024
Cestovná kancelária obvinená z podvodu. Škoda je viac ako 160-tisíc eur
Zdielať na

Cestovná kancelária obvinená z podvodu. Škoda je viac ako 160-tisíc eur

KOMÁRNO / Krajská polícia v Trnave vedie trestné konanie vo veci oznámenia na spoločnosť Exit Travel Club z Dunajskej Stredy. Podľa portálu Napunk mohla svojim klientom spôsobiť škodu vo výške viac ako 160-tisíc eur. Prípad sa vlečie od začiatku roka, ale obvinený zatiaľ nebol nikto. No a webová stránka cestovky ponúka exotické zájazdy aj naďalej.

Kancelária Exit travel Club z Dunajskej Stredy má zatvorené. A minimálne stovku podvedených sklamaných klientov. "Zaplatili sme zálohu, potom sme v decembri vyplatili celú sumu, 10 ľudí v celkovej hodnote 30-tisíc euro," uviedol klient Exit travel clubu.

Cesta do Mexika skončila skôr, ako začala. Tri dni pred odletom ich majiteľ pozval do kancelárie. "Že ubytovanie máme zabezpečené, ale si musíme nanovo kúpiť letenky. Čo sme našťastie nespravili, lebo vyšlo najavo, že ani ubytovanie nebolo," priblížila poškodená klientka.

Pôvodné letenky, ktoré dostali do mailu, boli len rezerváciou. "A neboli vyplatené cestovnou kanceláriou, pričom my sme celú sumu vyplatili. Oni vystavili normálne, že falošné, všetko čísla aj mená, to je podvod," rozhorčovala sa podvedená klientka.

Majiteľ cestovnej kancelárie sa obhajoval, že problém nastal mimo ich firmy

Písomne sa zaviazal, že do 6. februára peniaze vráti. Dodnes nič nezaplatil. "Povedal to, že kto udá na políciu, tak žiadne, ani cent nebude vidieť z toho, čo mal zaplatené," pokračovala klientka. Majiteľovi sme ponúkli priestor na vyjadrenie, odmietol. Tvrdil, že prípad rieši a všetci budú vyplatení, s.r.o. vraj mieri do konkurzu, ale exekútor, na ktorého sa klienti obrátili, prišiel so zaujímavým zistením.

"Nevie vraj od nich nič zhabať, pretože vo februári sa všetkého hmotného majetku zbavil darovaním," povedala klientka. Preto prípad oznámili polícii.

Ani po pol roku nie je nikto obvinený

"Ide o podozrenie z obzvlášť závažného zločinu podvodu, za ktorý zákon ukladá trest v rozsahu 10 až 15 rokov. Ďalšie informácie nemôžeme poskytovať," poskytla stanovisko hovorkyňa KR PZ Michaela Ulehlová.

"Tak isto sme obdržali niekoľko sťažností od klientov, ktorí mali problém s touto spoločnosťou, že si zakúpili zájazd, ktorý sa neuskutočnil a peniaze im nevrátil. Spoločnosť ďalej podniká a ďalej má nejakým spôsobom možnosť zavádzať svojich klientov. My sme túto spoločnosť okamžite vylúčili, niečo pred vyše dvomi rokmi. Vo väčšine prípadov to odporúčanie je čím skôr oznámiť túto skutočnosť polícii," informoval prezident Slovenskej asociácie cestovných kanclárií a agentúr Roman Berkes

Súvisiace články

Najčítanejšie správy