Jasno
13°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Mimoriadna situácia po prívalových dažďoch. Zosuv pôdy ohrozuje cestu prvej triedy
Zdielať na

Mimoriadna situácia po prívalových dažďoch. Zosuv pôdy ohrozuje cestu prvej triedy

ZUBROHLAVA / Obec Zubrohlava v okrese Námestovo vyhlásila mimoriadnu situáciu z dôvodu zosuvu pôdy po prívalových dažďoch. Došlo tam k odtrhnutiu brehu cesty prvej triedy. Ako pre TASR potvrdil starosta obce Lukáš Remeš, na miesto by mali v utorok doraziť statik a projektant.

Podľa starostu je aktuálne v úseku umiestnené dopravné značenie, sú tam zúžené cestné pruhy a obmedzená rýchlosť. "Stredoslovenská distribučná by mala odstrániť stĺp elektrického vedenia, aby nedošlo k odtrhnutiu ďalšej časti svahu a následnému pádu stĺpa na cestné teleso. S prácami by sa malo začať v priebehu budúceho týždňa," konkretizoval v utorok Remeš.

Hovorkyňa Slovenskej správy ciest Jana Lukáčová v stanovisku pre TASR uviedla, že v súčasnosti intenzívne pripravujú verejné obstarávanie na zhotoviteľa sanačných prác. S tým súvisí prehliadka terénu statikom a projektantom. "Z posúdenia konkrétnej situácie vyplynie aj typ sanačných prác, ktoré budú potrebné," vysvetlila. Mimoriadnu situáciu obec vyhlásila v pondelok 15. júla o 11.00 h.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy