Jasno
13°
Bratislava
Natália
6.10.2024
Muž sa prevrátil s traktorom v nedostupnom teréne. Zasahovať musel vrtuľník
Zdielať na

Muž sa prevrátil s traktorom v nedostupnom teréne. Zasahovať musel vrtuľník

ZBOROV NAD BYSTRICOU / Michal utrpel vážne zranenia pri nehode traktora. Sedel za volantom tohto stroja, ktorý sa prevrátil nad obcou Zborov nad Bystricou. Muža z Kysúc previezol záchranársky vrtuľník do nemocnice v Martine.

​Traktor sa prevrátil na lesnej ceste v horách nad kysuckou dedinou Zborov nad Bystricou. Michal (43), ktorý ho riadil vyviezol na vlečke štrk ku svojej chate. K nehode došlo, keď sa už odtiaľ vracal s prázdnym prívesným vozíkom. Zišiel z cesty v prudkej zákrute, ktorá je navyše v strmom teréne. Našiel ho kamarát, ktorý bol práve nablízku a ihneď zavolal pomoc.

K ťažko zranenému mužovi vyrazili zdravotní i horskí záchranári a taktiež profesionálni a dobrovoľní hasiči. "Prišli hasiči z Čadce a na štvorkolke vyviezli do ťažkého terénu lekára, rzp, lebo sanitka by sa nemala šancu sa tam dostať," potvrdil dobrovoľný hasič Petr Hausler.

Viacero zranení

"Sťažoval na bolesť dolnej končatiny a bolesti hrudníka pravdepodobne má zlomeniny niekoľkých rebier," informoval Michal Jurdík z HZS Kysuce. "Zranený bol zafixovaný pomocou vákuového matraca a transportovaný z lesného porastu na lúku, kde mohol pristáť vrtuľník," dodal.

"Po poskytnutí primárneho ošetrenia bol prevezený do nemocnice v Martine," uviedla Zuzana Hopjaková z Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby. Nariadený mu bol odber krvi na zistenie prítomnosti alkoholu aj návykových látok bol nariadený odber krvi

Súvisiace články

Najčítanejšie správy