Skoro jasno
22°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Vláda pracuje na míľnikoch Plánu obnovy: Peniaze nie sú ohrozené
Zdielať na

Vláda pracuje na míľnikoch Plánu obnovy: Peniaze nie sú ohrozené

SLOVENSKO / "Peniaze z Plánu obnovy nie sú ohrozené", tvrdí podpredseda vlády Peter Kmec. Piatu platbu potrebujeme stihnúť do konca roka, inak ho už určite celý nevyčerpáme. Na problémových míľnikoch ako zonácia národných parkov a centralizácia nemocníc sa už vraj pracuje. Vláda tiež rokuje o obnovení dodávok ruského plynu. Tlačí ju však aj štátny rozpočet. Jeho návrh má prísť v októbri a ušetriť potrebujeme viac ako miliardu. Konkrétne plány však nepredstavuje. Návod ponúkajú vláde kresťanskí demokrati.

"Vláda by mala vyslovene adresne, vydávať peniaze na jednotlivé sociálne balíky. Príkladom je poskytovanie energetickej pomoci pre všetkých. Tá pomoc, ktorá pôjde tento rok plošne pre všetkých, či majú dostatok príjmov alebo nedostatok príjmov, tak tá plošná pomoc predstavuje zhruba to číslo konsolidácie, tej viac ako miliardy eur," informoval poslanec NR SR Jozef Hajko. 

"Ekonomickí experti sa už rozprávajú a ja si myslím, že v najbližších týždňoch, bude verejnosti známe aj ten prvotný návrh konsolidačného balíčka, ktorý sa potom bude musieť zapracovať do štátneho rozpočtu," uviedol podpredseda vlády pre Plán obnovy Peter Kmec. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy