Skoro jasno
22°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Neveril vlastným očiam: Taxikár nakrútil kenguru v Liptovskom Mikuláši
Zdielať na

Neveril vlastným očiam: Taxikár nakrútil kenguru v Liptovskom Mikuláši

LIPTOV / V Liptovskom Mikuláši sa opäť objavila kengura. V okrajovej časti mesta ju spozoroval taxikár a nakrútil si ju mobilným telefónom. Video mnohých miestnych potešilo, pretože kengura sa v meste ukázala prvýkrát od zimy. Odkiaľ prišla, zisťovala naša kolegyňa.

​"O piatej ráno sa to stalo, ako skala to vyzeralo, keď sme prišli bližšie, tak zrazu sa to postavilo, malo to dlhý chvost, malé rúčky a keď sme sa k tomu priblížili, tak to začalo skákať," povedal taxikár Richard Gregor. Mladý muž spočiatku neveril vlastným očiam, problém uveriť mal aj jeho kolega, s ktorým práve telefonoval.

Mladú kenguru odchytili do 24 hodín

"Natáčali sme ju, nechceli sme ju vystrašiť. A ušla do lesa pri Ondrášovej," dodal taxikár. "Nakoľko sa jednalo o exotické zviera, tak MsP požiadala zamestnancov kontaktnej ZOO o odchyt uvedeného zvieraťa, ktorý bol zrealizovaný a zviera bolo odvezené do ich objektu," vysvetlil zástupca náčelníka MsP Liptovský Mikuláš Igor Petra. 

Ako sme sa dozvedeli, práve odtiaľto mladá kengura ušla. Pracovníci kontaktnej ZOO sú vďační svedkom aj mestským policajtom za spoluprácu. Kengurí výbeh zabezpečili, aby sa podobná situácia už nezopakovala. Po zverejnení tohto videa sa mnohí potešili, že ide o známu kenguru, ktorá sa v Liptovskom Mikuláši sporadicky objavuje už viac ako rok.

Kengura na lyžiarskom svahu? Podľa poslanca je to milé zvieratko

Vo februári ju obyvatelia sídliska Podbreziny spozorovali na tunajšom lyžiarskom svahu. Počas nakrúcania reportáže sme objavili zrejme jej najaktuálnejšie video. "Zjavne prežila aj našu liptovskú zimu, pretože pred dvoma mesiacmi veselo skackala aj na svahu na sídlisku Podbreziny v blízkosti bytoviek," uviedol poslanec MČ Podbreziny Michal Paška. 

Kým mladú kenguru z kontaktnej ZOO chytili do 24 hodín, táto je na úteku už viac ako rok. K zvieraťu sa nikto oficiálne nehlási, zrejme ušlo súkromnému chovateľovi. "Pre ľudí je to spestrenie, je to milé zvieratko, myslím si, že ani neublíži človeku," dodal poslanec. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy