Jasno
21°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Polícia eviduje v Bratislavskom kraji pre uzatvorenie D1 dopravné komplikácie
Zdielať na

Polícia eviduje v Bratislavskom kraji pre uzatvorenie D1 dopravné komplikácie

BRATISLAVA / Rekonštrukcia pravého jazdného pásu diaľnice D1 si vyžiada dopravné obmedzenia počas tohto i budúceho víkendu. Situácia sa dotkne najmä vodičov, ktorí plánujú cestu v smere z Trnavy do hlavného mesta. V oblasti Bernolákova sa situácia nezlepší niekoľko týždňov.

Diaľnica D1 bola od križovatky Senec po Zlaté Piesky uzatvorená od včerajšieho večera do dnešnej 13tej hodiny, kedy bol úsek opäť prejazdný v dvoch jazdných pruhoch. Dôvodom bola hĺbková rekonštrukcia vozovky. Motoristi dovtedy najčastejšie volili ako obchádzkovú trasu starú seneckú cestu, na ktorej vznikali kolóny. "Boli zvýšené hliadky na týchto obchádzkových trasách, bolo to celkovo 23 policajtov, ktorí boli vyčlenení na posilnenie výkonu služby v rámci obchádzok. Neboli evidované žiadne škodové udalosti ani dopravné nehody. Premávka je zhustená najmä pri Bratislave," uviedol Juraj tlacháč, PPZ riaditeľ odboru dopravnej polície. 

Od nedele by mala doprava fungovať v 3 zúžených pruhoch 

Od nedeľnej noci sa doprava po D1 v smere z Trnavy do Bratislavy vráti do režimu troch zúžených jazdných pruhov. "Budúci víkend nás čakajú obmedzenia znova, bude zatvorená diaľnica v opačnom smere, v smere z BA na Trnavu, bude to kratšie obmedzenie a doprava bude následne spustená v ľavom jazdnom páse v 6 zúžených pruhoch," priblížil Filip Macháček, generálny riaditeľ NDS. 

Práce sa dotknú aj križovatky Bernolákovo. Počas obmedzení nebude možné napojenie na D1 v smere do Žiliny a Nitry ani odbočiť z Bratislavy do Bernolákova a Chorvátskeho Grobu. "V tejto súvislosti prosím a apelujem vodičov, pokiaľ uvidia prichádzať záchranárske vozidlá, aby svojim správaním im zabezpečili čo najlepší a najrýchlejší prejazd," dodal Jaroslav Kašička, riaditeľ odboru riadenia hasičských jednotiek HaZZ. 

Uzávierka potrvá do jesene

Práce podľa Národnej diaľničnej spoločnosti prebiehajú podľa stanoveného harmonogramu. Uzávierka križovatky však potrvá až do jesene. "Bude prebiehať kompletná hĺbková rekonštrukcia diaľničného pásu. V tomto smere nie je možné pustiť dopravu z Bernolákova na diaľnicu z toho dôvodu, že vyraďovací pruh bude slúžiť ako pomalý jazdný pruh v smere na Bratislavu, ktorou pôjdu kamióny," doplnil Macháček. 

​Celú tlačovú besedu o prácach na diaľnici D1 si môžete pozrieť tu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy