Jasno
15°
Bratislava
Matúš
21.9.2024
Vládny špeciál úspešne priviezol Denisa z Číny na Slovensko
Zdielať na

Vládny špeciál úspešne priviezol Denisa z Číny na Slovensko

SLOVENSKO / Denis je konečne doma na Slovensku. Ide o mladého študenta, ktorý utrpel vážnu nehodu v Číne a 39 dní bol v nemocnici v bezvedomí. V pondelok (29.7.) ho v rámci repatriácie doviezol vládny špeciál. Na palube boli silné emócie, keďže ho pri lete sprevádzali aj rodičia.

Vládny špeciál s Denisom na palube pristál na bratislavskom letisku v skorých ranných hodinách. Na mieste boli prítomní hasiči aj záchranári a za pomoci plošiny ho preložili do sanitky, ktorá smerovala rovno do Fakultnej nemocnice v Trnave.

A čo sa vlastne v Číne stalo? V čase nehody mal Denis pred promóciou na univerzite v Hong Kongu. Ešte predtým sa vybral na výlet. Podľa záznamov z kamery, ktoré má miestna polícia, spadol na eskalátore a následne ho zrazil autobus. Potom sa už ocitol v nemocnici v Macau.

Rozhovor s Denisovým otcom 

Vy už aj viete, čo sa vlastne v tej Číne stalo a v tom Macau?

Podrobnosti, to nevieme. V podstate vieme to, čo bolo publikované, na začiatku, že teda Denisko sa nachádza v tom Macau a je teda v nemocnici. Ale čo predchádzalo tomu stavu alebo prečo tam vlastne išiel nevieme. Lebo on, keď sa po tých 40 dňoch zobudil z toho stavu, z toho bezvedomia, tak prvé čo bolo sa pýtal, čo sa stalo, lebo v podstate on si na nič nepamätá, takže ani on sám nevie, čo sa stalo.

Prichádzali také správy, že mohol padnúť na eskalátore aj dokonca, že ho mal zraziť autobus. Takéto nejaké správy policajné k vám došli?

No ono to všetko v podstate bolo na tých video záznamoch od polície. Na tých eskalátorov aj spadol. Jasné, a potom v tom dezorientovaná stave on vyšiel von na ulicu, a išiel normálne po chodníku a odrazu vbehol podstate pod ten autobus. Našťastie ten autobus išiel pomaly, takže tam bol ten stret. Jednoducho on hlavou rozbil predné alebo bočné sklo. Puklo, no a následkom toho tam vznikol aj to krvácanie do mozgu.

Takže reálne sa musel nejako on asi omámiť na tom eskalátore a škoda, že si nezavolal hneď pomoc, ale on išiel na ulicu a nejako ho zachytil ten autobus.

Tak to vyzerá. No, len ešte ďalšie veci nasvedčujú tomu, lebo ani neviem síce, ako sa dostal do nemocnice, že on ešte vypisoval v podstate aj zdravotnú správu, prijímaciu, v tom stave, po tých všetkých nehodách, a potom v podstate upadol do bezvedomia.

Viac sa dozviete vo videu. 

Misia vládneho špeciálu v tejto súvislosti ešte nekončí. V pláne je totiž ďalší repatriačný let. A to pre študentku Alexandru, ktorá v USA utrpela nehodu na mopede s vážnymi zdravotnými dôsledkami. A jej rodičia rovnako prosia štát o pomoc.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy