Polojasno
16°
Bratislava
Eugénia
18.9.2024
Trest za násilie v pohostinstve: Súd rozhoduje o väzbe pre trojicu útočníkov
Zdielať na

Trest za násilie v pohostinstve: Súd rozhoduje o väzbe pre trojicu útočníkov

MALACKY / Sobotňajšia brutálna bitka v pohostinstve v Zohore má súdnu dohru. Trojica, ktorá údajne napadla popíjajúceho muža, musela vysvetľovať svoj čin pred sudkyňou. Podľa obete šlo o konkurenčný boj medzi kamenárstvami, no advokát obvinených tvrdí, že všetko bolo inak. Upozorňujeme, že nasledujúci obsah nie je vhodný pre maloletých divákov.

​Policajti z Pohotovostného policajného útvaru priviezli 46-ročného Mária, jeho 24-ročného syna Nicolasa a ich kamaráta 37-ročného Michala. Do budovy súdu vchádzali bez slov. Dôvodom bolo video, ktoré zachytáva, ako trojica mužov prichádza k sediacemu mužovi, ktorého brutálnym spôsobom začali udierať do tváre a padali aj kopance. Napadnutý Martin za všetkým vidí konkurenčný boj medzi jeho kamenárskou firmou a biznisom obvinených mužov. "Oni majú menej zákazok ako ja, tak si myslím, že išlo o konkurenciu. Hovorili mi, že nebudete robiť kamenárov, to sú naše cintoríny. Ja som mu povedal, že mňa to nezaujíma, či to robíš dlho," povedal napadnutý Martin.

Podľa advokáta obvinených však bolo všetko inak a motív nemal súvisieť s kamenárstvom. Medzičasom sa po zverejnení reportáže na sociálnych sieťach začali objavovať správy, že samotná obeť je podvodníkom. "Motív mal byť slovný útok zo strany poškodeného, ktorý vyprovokoval túto bitku. On to teda popiera, ale zo strany obvinených išlo o takúto verziu," informoval advokát napadnutých Igor Schweighofer.

Stretli sme sa aj s manželkou a matkou obvinených. Tá nám mimo záznam potvrdila, že s poškodeným sú konkurencia a zo strany poškodeného muža podľa jej tvrdenia dochádza k nekalým praktikám. Podľa našich zistení aj trojica mala v minulosti problémy so zákonom. Samotné odprevádzanie mužov vyvolávalo silné emócie. Je krátko po 15. hodine a po troch hodinách pojednávania odviedli obvinených. Rozhodnutie za brutálnu bitku však trojicu mužov nepotešilo. Policajná eskorta ich odviedla do väznice.

"Okresný súd vzal troch obvinených do väzby z dôvodov takzvanej preventívnej väzby. Existuje dôvodná obava, že by mohli pokračovať v trestnej činnosti," povedal hovorca súdov v Bratislavskom kraji Pavol Adamčiak. Trojica obvinených sa však voči rozhodnutiu súdu bráni. Podali sťažnosti, a tak o ich väzobnom stíhaní bude rozhodovať Krajský súd v Bratislave.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy