Jasno
17°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Muž sa viezol na kapote električky. Poznáte ho?
Zdielať na

Muž sa viezol na kapote električky. Poznáte ho?

BRATISLAVA / Šokujúce správanie mladíka na videu obletelo sociálne siete. Cestu si totiž skrátil špecifickou jazdou na električke. Podľa autorky videa stačilo málo a všetko mohlo mať fatálne následky.

Čierny pasažier

Mladý muž sa riskantne rozhodol byť čiernym pasažierom. Stačilo malé pošmyknutie či zabrzdenie, a všetko sa mohlo skončiť inak. Spojili sme sa aj so samotnou autorkou videa, ktorá nám mimo záznam opísala, čo sa udialo. "Tento mladý chalan na zastávke Lanfranconi veľmi nenápadne prišiel k električke zo zadnej strany a čakal, kým sa električka nezačne hýbať. Keď sa dala do pohybu, nelenil a celkom nemotorne sa snažil uchytiť o zadné svetlá električky. Preto som si ho aj všimla, lebo viackrát 'naskakoval' na električku. Nepodarilo sa mu to na prvýkrát, tak som vytiahla mobil a natočila ho," uviedla autorka videa.

Ojedinelý prípad

Dopravný podnik nám umožnil nahliadnuť do DEPA. Takúto riskantnú jazdu sme si chceli v bezpečnom prostredí vyskúšať. Hneď na začiatku to však malo háčik. Ak by som sa celou silou chcel oprieť o tento nárazník a zachytiť sa o električku, mohol by nastať problém, keďže tieto časti sú vcelku labilné, a tak by som mohol niečo zlomiť. Nejde však o ojedinelý prípad. Podobné riskantné jazdy boli aj v minulosti. Dopravný podnik má však rázny odkaz. "Úzko spolupracujeme so štátnou aj s mestskou políciou a v prípade takýchto priestupkov ich bezodkladne hlásime, no a následne poskytujeme plnú súčinnosť pri ich objasňovaní," povedal hovorca Dopravného podniku Bratislava Jozef Vozár.

Ako vidieť na záberoch, na všetko dozeral aj cestujúci a v tesnej blízkosti bola aj kamera. Zistiť, či sa takýto čierny pasažier na vozidle nachádza, je pre vodiča veľmi obtiažne. "Vodič si to nevšimne, pretože akonáhle sa rozbehnem, tak sa kamery prepínajú do polohy spätných zrkadiel. Ja neviem žiadnym spôsobom skontrolovať, či tam niekto je alebo nie," informoval vodič električky Milan Rendek.

Riskujú život

"Sú to ľudia, ktorí sa potrebujú podľa vzoru na internete natočiť pri takýchto akciách, riskujú tým život, zažívajú adrenalín, a to ich pri tom drží," opísal dopravný analytik Jozef Drahovský. Ideálne tak je, aby ste v prípade, že uvidíte takéhoto vodiča, to ihneď oznámili šoférovi. Predísť by sa tak mohlo nielen úrazom, ale aj škodám na električke. Do prípadu sa zapojila aj polícia. V prípade, ak poznáte muža zo záberov, mali by ste ich kontaktovať.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy