Jasno
15°
Bratislava
Eliška
7.10.2024
ROZHOVOR: Náš prvý tohtoročný úspešný olympionik Richard Tury je doma
Zdielať na

ROZHOVOR: Náš prvý tohtoročný úspešný olympionik Richard Tury je doma

BRATISLAVA / Náš prvý tohtoročný úspešný olympionik je už doma. Skejtbordista Richard Tury poriadne prekvapil, keď v Paríži získal skvelé piate miesto. Na bratislavskej Kuchajde naňho už čakali fanúšikovia.

Piaty najlepší Európan na Olympiáde. Už prešli dva dni, ale stále to musí hriať pri srdci, nie?

"Je to krátka doba a ešte stále si neuvedomujem, ako rýchlo všetko prebehlo a že som skončil piaty ako najlepší Európan. Na chvíľu to vyzeralo aj na medailu, ale piate miesto je skvelé a veľká motivácia do budúcna."

Pred niekoľkými rokmi si sa premával po Ťahanovciach, potom po Kulturparku v Košiciach. Keby ti niekto vtedy povedal, že raz budeš bojovať o medailu. čo by si povedal?

"Neveril by som tomu, že sa dokážem vypracovať do tej úplne najvyššej špičky a že to bude reálne, pretože úroveň sa výrazne posunula. Konkurujem mladším, v mojom veku a po tridsiatke, čo si veľmi vážim. Olympijský level je úplne iný a je to naozaj veľká vec."

Koľko ľudí prišlo na autogramiádu? Konkurovalo to tomu, ako keby tu bol Michal Martikán svojho času alebo niekto taký. To ukazuje, aký úspech si dosiahol.

"Naozaj som bol prekvapený, koľko ľudí prišlo kvôli podpisu, kvôli mne. Ja, čo som začal jazdiť ako chlapec zo sídliska, a zrazu Olympiáda. Je to úžasné a veľmi si to vážim. Budem tieto emócie ešte dlho spracovávať."

Viac z rozhovoru s Richardom Turym sa dozviete vo videu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy