Zatiahnuté
Bratislava
Natália
6.10.2024
Diaľnica D1 je opäť prejazdná v troch pruhoch
Zdielať na

Diaľnica D1 je opäť prejazdná v troch pruhoch

BRATISLAVA / Dnes (4.8.) nadránom uzatvorili mimoriadne vyťaženú diaľnicu D1 od Bratislavy v smere na Trnavu. Konkrétne išlo o úsek medzi Zlatými pieskami a Sencom. Vodičov odkláňali na problémovú starú Seneckú cestu. Práve tam sa nachádzala naša reportérka Martina Karasová.

TV JOJ

​Na mieste sa podľa reportérky tvorili mierne kolóny. Podľa miestnych obyvateľov sa však výrazne nelíšia od poobedňajších špičiek počas pracovného dňa. Dosť tomu napomohlo aj to, že počas víkendu tadiaľ nepremávajú kamióny. Polícia vyzývala ľudí, aby na úseku diaľnice medzi Zlatými pieskami a Sencom počítali so zdržaním. "Za 11 hodín sa podarilo ukončiť práce na druhej etape zmeny režimu dopravy na D1 pri Bratislave. Od 14:10 majú motoristi smerujúci z Bratislavy na Trnavu k dispozícii tri zúžené jazdné pruhy," informoval hovorca NDSAS Tomáš Ferenčák.

Modernizácia, rekonštrukcia a rozšírenie D1 pri Bratislave je v súčasnosti najvýznamnejšou investíciou do cestnej infraštruktúry na západnom Slovensku. Úsek kapacitne nepostačuje dnešným dopravným nárokom, práce sú zároveň nevyhnutné pre dokončenie križovatky D1/D4.

TV JOJ

Úsekom denne prechádzajú desaťtisíce motoristov

Niekoľkohodinová uzávera diaľnice v smere na Trnavu predstavovala druhú etapu prác na zmene dopravného režimu na tomto úseku. Postupné obmedzovanie dopravy sa začalo v nedeľu po polnoci. Počas uzávery na D1 sa vyznačili nové jazdné pruhy a dopravné značenia.

TV JOJ

Dopravných obmedzení však v nasledujúcich týždňoch a mesiacoch bude viac. Napríklad rekonštrukcia pôvodnej vozovky. Tá je po takmer polstoročí užívania na hranici svojej životnosti. Úsek kapacitne nepostačuje dnešným dopravným nárokom a rozšírenie je nevyhnutné pre dokončenie križovatky D1/D4.

Presmerovanie a rekonštrukčné práce si vyžiadajú aj niekoľkomesačné obmedzenie fungovania križovatky Bernolákovo - Triblavina.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy