Jasno
23°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Úrady zakázali kúpanie v štyroch bazénoch v Podhájskej
Zdielať na

Úrady zakázali kúpanie v štyroch bazénoch v Podhájskej

PODHÁJSKA / Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Nových Zámkoch nariadil zákaz kúpania v oddychovom prednom bazéne v sezónnej časti termálneho kúpaliska Podhájska a v sedacom bazéne, detskom termálnom bazéne a ochladzovacom bazéne v celoročnej časti kúpaliska. Zákaz bol nariadený na základe výsledkov, ktoré preukázali nevyhovujúce hodnoty niektorých parametrov kvality vody ako napríklad zvýšené koncentrácie mikrobiologických parametrov, informoval RÚVZ.

Nariadenie bude platiť do doby vykonania takých opatrení, ktoré budú preukázateľne zabezpečovať potrebnú kvalitu a bezpečnosť vody pre návštevníkov. Pracovníci novozámockého RÚVZ vykonali v rámci monitorovacej činnosti počas 32. týždňa kúpacej sezóny 2024 odberov bazénových vôd zo šiestich bazénov v zariadení umelých kúpalísk na termálnych kúpaliskách Tvrdošovce, Štrand Emila Tatárika Nové Zámky a vo wellness centre Palárikovo.

Vykonali aj tri štátne zdravotné dozory v zariadení sezónnych umelých kúpalísk a celoročného umelého kúpaliska v zariadení pre verejnosť, kde neboli zistené nedostatky. V okrese Nové Zámky sa k 8. augustu využíva na kúpanie 30 sezónnych bazénov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy