Zatiahnuté
10°
Bratislava
Natália
6.10.2024
Andrej Danko ako oddávajúci? Podpredseda NR SR sa vyjadril k uzatváraniu sobášov poslancami
Zdielať na

Andrej Danko ako oddávajúci? Podpredseda NR SR sa vyjadril k uzatváraniu sobášov poslancami

BRATISLAVA / Už sme vás informovali o legislatívnej iniciatíve Slovenskej národnej strany, ktorá chce umožniť poslancom parlamentu vykonávať sobáše. Dnes túto myšlienku rozviedol Andrej Danko - podľa neho zmena prinesie nový rozmer do civilných obradov. Návrh chce predložiť na septembrovej schôdzi.

Danko: Niekedy je dopyt aj po tejto téme

​"Bolo to prijaté aj v Čechách a keďže môžu sobášiť primátori, starostovia alebo miestni poslanci, tak niekedy je dopyt aj po tejto téme. V minulosti som túto tému aj kritizoval, uvedomuje si však, že je často aj takáto požiadavka v regiónoch a uvidím, ako sa k tomu postaví opozícia," reagoval podpredseda NR SR a predseda strany SNS Andrej Danko

"Ja som rád, že SNS neuznáva už len cirkevné sobáše, ale aj civilné. Neviem či sa na to budem hlásiť, lebo ako vidíte, ja nie som najlepší rečník, ale pokojne nech sa poslanci hlásia a sobášia. Pred 2 rokmi, keď to navrhovalo SaS, tak nesúhlasili. Názory sa vyvíjajú a nie sú asi až takí skostnatelí ako o sebe tvrdia," uviedol poslanec NR SR Ivan Štefunko (PS). 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy