Jasno
22°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Islandská jazz-funková skupina Mezzoforte sa vracia na Slovensko
Zdielať na

Islandská jazz-funková skupina Mezzoforte sa vracia na Slovensko

Legendárna islandská jazz-funková skupina Mezzoforte, ktorá minulý rok na jubilejnom pätnástom ročníku One Day Jazz Festivalu oslávila 45 rokov existencie, sa opäť vracia na tento výnimočný jazzový festival. 

Pre koncerty priekopníkov európskych fusion-funkových smerovaní je charakteristická radostná melodická atmosféra, ktorá nenechá žiadneho poslucháča sedieť. Svojim hitom Garden Party pobláznili v polovici 80. rokov svetovú klubovú scénu a môžete si byť istí, že tomu nebude inak ani na tohtoročnom One Day Jazz Festivale. 

Islandskí majstri sa po minuloročnom úspechu predstavia v špeciálnej zostave, ktorej súčasťou je aj slovenský bubeník Martin Valihora. Ten s Mezzoforte spolupracuje už niekoľko rokov a k Mezzoforte sa pridal po odchode zakladajúceho člena Guliho Briema. Môžete si byť ale istí, že v prípade Mezzoforte je to s jej novými a pôvodnými členmi neuveriteľný energický zážitok. 

Minulý rok Mezzoforte roztancovali bratislavské Hlavné námestie a vystúpili aj v Novom Meste nad Váhom a Košiciach, preto tento rok pribudli v koncertnom zozname ďalšie zaujímavé miesta.

One Day Jazz Festival je významný medzinárodný jazzový festival, ktorý sa každoročne koná v mestách po celom Slovensku, čo umožňuje, aby sa jazzová hudba dostala k čo najširšiemu publiku a je skvelým príkladom toho, ako môže hudobné podujatie prispieť k bohatšiemu kultúrnemu životu a rozšíriť obzory poslucháčov prostredníctvom kvalitnej hudby. Festival bol založený uznávaným slovenským hudobníkom a bubeníkom Martinom Valihorom. Ako hovorí samotný Valihora: „Cieľom festivalu je priniesť na Slovensku svetovú jazzovú hudbu a predstaviť domácim poslucháčom výnimočných umelcov z celého sveta. Prostredníctvom hudby chceme tiež v duchu humanizmu a tolerancie spájať rozdielne kultúry, etnika a národy.“ K festivalu už neodmysliteľne patria  aj rôzne fúzie a inovácie v rámci žánru, čím oslovuje širšie publikum a prispieva k rozvoju a popularizácii jazzu.

Termíny a miesta koncertov:

  • 21. august - Pezinok, Šimák Zámok
  • 23. august - Jasná, Damian Jasná Hotel
  • 24. august - Hronsek, Vodný Hrad
  • 25. august - Košice - Kasárne / Kulturpark

One Day Jazz Festival

​Súčasné obsadenie kapely:

Eythor Gunnarsson – klávesové nástroje

Fridrik Karlsson – gitara

Johann Asmundsson – basgitara

Jonas Wall – saxofóny

Ari Karason – trúbka, krídlovka

Martin Valihora – bicie nástroje

Vstupenky na všetky koncerty sú dostupné v sieti Ticketlivewww.ticketlive.sk 

https://www.ticketlive.sk/sk/event/one-day-jazz-festival-2024 

https://www.onedayjazz.sk/sk/ 

https://www.facebook.com/onedayjazzfestival 

https://www.instagram.com/onedayjazz.sk/ 

Najčítanejšie správy