Polojasno
16°
Bratislava
Olympia
17.9.2024
Boris Susko dnes odvolaný nebude. Plénum nebolo uznášaniaschopné
Zdielať na

Boris Susko dnes odvolaný nebude. Plénum nebolo uznášaniaschopné

BRATISLAVA / Poslanci Národnej rady (NR) SR nebudú v utorok rokovať o návrhu na odvolanie ministra spravodlivosti Borisa Suska (Smer-SD). V rokovacej sále sa ani na druhý pokus neprezentovalo dostatok zákonodarcov, ako prítomných sa ich zahlásilo len 61.

Podpredseda NR SR Peter Žiga (Hlas-SD), ktorý je poverený jej riadením, informoval, že o návrhu sa poslanci pokúsia opätovne rokovať v stredu (21. 8.) od 9.00 h. Návrh na odvolanie Suska podali opoziční poslanci. Minister podľa nich slúži zločincom a rezignoval na boj proti korupcii. Namietali jeho rozhodnutie podať dovolanie v prípade právoplatne odsúdeného bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika a prerušiť jeho výkon trestu odňatia slobody až do rozhodnutia Najvyššieho súdu SR o dovolaní.

Suskovi vyjadril podporu aj premiér

Šéf rezortu spravodlivosti si za svojim krokom stojí. Kováčik má podľa neho dostať šancu na uplatnenie svojho práva na spravodlivý súdny proces. Zároveň poukázal na to, že dovolanie podala v minulosti aj exministerka za SaS Mária Kolíková a opakovane prerušila odsúdeným i výkon trestu. Podporu Suskovi vyjadril aj premiér Robert Fico (Smer-SD).

Súvisiace články

Najčítanejšie správy