Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Ctibor
13.9.2024
Oslavy SNP výrazne obmedzia dopravu: Vodiči, pozrite sa, na čo sa musíte pripraviť
Zdielať na

Oslavy SNP výrazne obmedzia dopravu: Vodiči, pozrite sa, na čo sa musíte pripraviť

BANSKÁ BYSTRICA / Oslavy SNP výrazne obmedzia dopravu, na čo sa musia pripraviť vodiči aj návštevníci mesta. Súvisia s vojenskou prehliadkou a oslavami 80. výročia SNP v centre. Cesty, vrátane R1, budú uzavreté aj počas nácvikov. Tie začnú už v nedeľu popoludní.

​S prípravou osláv už začali, vidieť to v celom areáli Múzea SNP. Vojaci stavajú obrovské pódium. Takpovediac generálne upratovanie vidieť v celom múzeu, kde muži čistia, zametajú a umývajú. Mesto čaká nácvik vojenskej prehliadky, no s tým súvisí uzavretie hlavných ciest. Obyvatelia Banskej Bystrice aj jej vodiči sa musia pripraviť na rozsiahle obmedzenia. 

Pozrite sa, ako vyzeralo kladenie vencov k pamätníku SNP

Obmedzenia v nedeľu budú vyzerať takto: 

TV JOJ

​Nácvik začína v nedeľu 25 augusta, počas prepravy techniky od 13.00 h uzavrú postupne takzvanú starú cestu zo Sliača na Bystricu, ale aj R1. "Vodiči pôjdu v ľavom pruhu pri obojsmernej prevádzke," povedal zástupca riaditeľa KDI BB Vladimír Farkaš. Hlavná cesta cez centrum Banskej Bystrice bude uzavretá v pondelok 26. augusta od 21.00 h do 04.00 h rána nasledujúceho dňa až po výjazd Partizánska, avizuje Farkaš. 

Obmedzenia v pondelok, 26. augusta

TV JOJ

​Počas osláv, od polnoci 28. augusta, budú uzavreté ulice v centre v okolí pamätníka. Polícia návštevníkom osláv odporúča veľké parkoviská pri nákupných centrách v okrajových častiach, odkiaľ sa dostanú kyvadlovou dopravou. "Pôjdu každých 15 minút," potvrdil viceprimátor Banskej Bystrice Martin Majling. Zároveň budú posilnené aj policajné hliadky, od nedele bude denne v teréne 80 policajtov. Monitorovať budú vjazdy do mesta, aby vedeli usmerniť dopravu v prípade že by sa vytvárali dlhé kolóny.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy