Zatiahnuté
10°
Bratislava
Ctibor
13.9.2024
Víkendové uzávery cesty pri Strečne. Zo štyroch je zatiaľ potvrdená jedna
Zdielať na

Víkendové uzávery cesty pri Strečne. Zo štyroch je zatiaľ potvrdená jedna

ŽILINA / Práce na sanácii skalného brala pod Strečnom sú nateraz prerušené. Bez obmedzení sa tam bude jazdiť až do 6. septembra. Po tomto termíne sa však práce na brale ešte zintenzívnia. Vodiči sa musia pripraviť na obmedzenia v doprave počas týždňa aj na minimálne 4 úplné uzávery Strečna cez víkend.

​Sedem úplných uzáver cesty

Realizátor sanačných prác mal v pôvodnom harmonograme schválených spolu sedem úplných uzáver cesty, pričom tri z nich v priebehu augusta aj naplno využil. "V tomto momente vieme potvrdiť, že úplná uzávera bude od 7. do 8. septembra. Uzávera počas nasledujúceho víkendu je otázna a budeme mať k nej rokovanie krízového štábu 11. septembra," skonštatovala Pavlusíková.

Dodržiavanie harmonogramu

Úvahy nad zrušením zvyšných troch úplných uzáver podľa nej umožňuje plynulosť sanačných prác a dodržiavanie stanoveného harmonogramu. "Pokiaľ nám počasie praje a práce prebehajú podľa harmonogramu, tak všetko nasvedčuje tomu, že v polovici septembra už nebude nutná úplná uzávera, ale len obmedzenie premávky v jednom jazdnom pruhu," uviedla prednostka žilinského OÚ.

Práce pokračujú

Doplnila, že aj keď je aktuálne prejazd Strečnianskou úžinou až do 6. septembra obojsmerný bez dopravných obmedzení, sanačné práce pokračujú. "Pracuje sa tu aj naďalej, ale sú to záchranné práce, ktorých povaha neohrozuje dopravu," poznamenala Pavlusíková. Sanácia nestabilného svahu na kilometrovom úseku cesty I/18 vedúcej Strečnianskou úžinou bude stáť približne 3,5 milióna eur. Dodávateľ sa zaviazal vykonať dohodnutý rozsah diela do konca novembra.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy