Zatiahnuté
11°
Bratislava
Ľudomil
14.9.2024
Príslušníci polície dostanú do konca roka príspevok na bývanie
Zdielať na

Príslušníci polície dostanú do konca roka príspevok na bývanie

BRATISLAVA / Príslušníkom Policajného zboru vyplatia od septembra do decembra mesačne k platu 100-eurový príspevok na bývanie. Po rokovaní vlády to uviedol minister vnútra Slovenskej republiky Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).

"V spolupráci s odborármi sme na ministerstve vnútra našli v interných zdrojoch rezortu prostriedky vo výške ôsmich miliónov eur, aby mal každý príslušník Policajného zboru za mesiac september až december zvýšený plat o 100 eur na bývanie, Do konca roka teda dostane 400 eur navyše," spresnil minister.

Pripomenul, že v súvislosti so schváleným materiálom na rokovaní vlády sa príspevok na bývanie pre príslušníkov Policajného zboru, ale aj Národného bezpečnostného úradu, Slovenskej informačnej služby, Zboru väzenskej a justičnej stráže i Finančnej správy od januára 2025 zvýši na 200 eur v priemere. Po novom bude totiž možné priznať príspevok na bývanie do výšky 700 eur, pričom sa bude prihliadať iba na miesto výkonu štátnej služby tak, aby sa mohli čiastočne kompenzovať náklady príslušníka spojené s bývaním v príslušnom regióne. "V priemere to vychádza na 200 eur," dodal minister.

Príspevok na bývanie je súčasťou schválených zmien v zákone o štátnej službe, ktoré majú stabilizovať personálnu situáciu v bezpečnostných zložkách. Medzi ďalšie príspevky v rámci schváleného balíka patria aj motivačné príspevky pre uchádzanie sa o prácu v bezpečnostných zložkách, ale i zotrvanie v služobnom pomere po čase, keď je možné požiadať o výsluhový dôchodok. Vláda schválila i zámer prerokovať uvedené návrhy zmien v skrátenom legislatívnom konaní.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy