Zatiahnuté
12°
Bratislava
Ľudomil
14.9.2024
ONLINE: Pripomíname si 80. výročie Slovenského národného povstania
Zdielať na

ONLINE: Pripomíname si 80. výročie Slovenského národného povstania

BANSKÁ BYSTRICA / V Banskej Bystrici vo štvrtok 29. augusta pokračujú celoštátne oslavy 80. výročia Slovenského národného povstania (SNP) hlavným celodenným programom. Jeho súčasťou bude pietny akt kladenia vencov, slávnostné príhovory, hudobné vystúpenia, ale aj vojenská prehliadka, galaprogram a záverečný ohňostroj.

Oslavy vyvrcholia galaprogramom

Oslavy okrúhleho výročia SNP sa uskutočnia v areáli Pamätníka SNP a v parku pod ním, ktorý sa pre verejnosť otvoril o 9.00 hodine. Návštevníci tu budú môcť nájsť sprievodné aktivity ministerstiev a rôznych organizácií v ich pôsobnosti. "K dispozícii je veľké množstvo atrakcií, stánok Klubu vojenskej histórie, ukážka ľahkej, ťažkej, statickej i dynamickej techniky. Predvedú sa kynológovia, hipológovia, zažijete dobrodružstvo priamo z väzenskej cely," uviedli organizátori osláv.

Oficiálna časť osláv sa začne o 10.00 hodine pietnym aktom kladenia vencov v priestoroch Pamätníka SNP. Areál bude pre verejnosť sprístupnený o 11.00 hodine, kedy sa začne i slávnostný program s príhovormi hostí. Popoludní budú oslavy pokračovať hudobno-kultúrnym programom.

Súčasťou osláv SNP bude po prvýkrát slávnostná vojenská prísaha, ktorú zloží takmer 600 absolventov základného vojenského výcviku. Vyvrcholením podujatia bude o 17.00 hodine vojenská prehliadka, po ktorej bude o 20.30 hodine nasledovať galaprogram. Oslavy 80. výročia SNP v Banskej Bystrici ukončí o 22.00 h ohňostroj.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy