Zatiahnuté
14°
Bratislava
Ľudomil
14.9.2024
Oslavy 80. výročia SNP ukončili galaprogramom a ohňostrojom
Zdielať na

Oslavy 80. výročia SNP ukončili galaprogramom a ohňostrojom

BANSKÁ BYSTRICA / Banská Bystrica má za sebou dvojdňové oslavy 80 výročia SNP. Podujatie prinieslo bohatý program pre návštevníkov. Najväčšiu pozornosť si získala vojenská prehliadka, ktorú však sprevádzali rozsiahle dopravné obmedzenia v celom meste. Program vyvrcholil večer slávnostným galavečerom a ohňostrojom.

Najviac návštevníkov prilákala vojenská prehliadka. Na nábreží Hrona boli tisícky zvedavých ľudí. "Najlepšia bola tá prehliadka, my sme prišli vyslovene kvôli tomu," povedal jeden z návštevníkov. Počas dňa prišlo do areálu múzea SNP 55-tisíc návštevníkov. Medzi sprievodnými akciami boli aj kluby vojenskej histórie. "Tie kluby nám pomáhajú priblížiť tú dobu," priblížil historik Juraj Lepiš. 

A plno bolo aj v expozícii múzea. "Videli sme ten depozit. Pre syna sú také veci zaujímavé, aby deti vedeli históriu čo všetko to obnášalo a čo všetko to národ stálo," opísal jeden z návštevníkov. "Každý by mal poznať históriu svojej krajiny," dodal Marián Uhrin, riaditeľ Múzea SNP. Oslavy pokračovali aj po zotmení. V parku pod pamätníkom vystúpili umelci v rámci galaprogramu. O program sa počas osláv postaralo 350 umelcov.  Areál múzea SNP bol plný ešte aj večer. Ľudia čakali na ohňostroj. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy