Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jolana
15.9.2024
Muž zahynul pod kolesami vlaku. Trať bola uzavretá niekoľko hodín
Zdielať na

Muž zahynul pod kolesami vlaku. Trať bola uzavretá niekoľko hodín

PREŠOV / Pod kolesami vlaku prišiel o život muž po päťdesiatke. Stalo sa to na úseku trate medzi dvomi priecestiami. Pre nehodu bola na trati niekoľkohodinová výluka. Muž utrpel také zranenia, ktorým na mieste podľahol.

"Išiel som na prechádzku k Toryse. Muž stál pod stromom a vlak prichádzal smerom z Veľkého Šariša. Z ničoho nič bol na koľajisku a zrazu náraz," opísal náhodný okoloidúci. K tragédii došlo blízko jedného z prešovských sídlisk. Partia majstrov, ktorí neďaleko pracovali, si muža po päťdesiatke všimli už skôr pred tragédiou.

"Už tam predtým chodil a chytal sa za hlavu," povedal svedok. "Rušňovodič vlaku už pre krátku vzdialenosť aj napriek použitiu rýchločinného brzdenia nedokázal zrážke zabrániť," povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Prešov Jana Ligdayová. "Od 11.30 h bola prerušená doprava v úseku Veľký Šariš - Prešov," vysvetlila hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky Vladimíra Bahýlová.

Nikomu z okoloidúcich ani len nenapadlo, že to takto môže skončiť. Mužovi už nedokázali pomôcť ani privolaní záchranári. "Zrazený muž utrpel zranenia nezlučiteľné so životom, obhliadajúci lekár konštatoval smrť," doplnila Ligdayová. Okolnosti tragédie preveruje železničná polícia. Tá začala v prípade trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. "Dychové skúšky u rušňovodiča, ako aj u vlakvedúceho, boli negatívne," dodala Ligdayová. "Cestujúcim bola poskytnutá náhradná autobusová doprava," dodala Bahýlová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy