Zatiahnuté
13°
Bratislava
Jolana
15.9.2024
Maroš Žilinka dočasne pozastavil výkon funkcie trestne stíhanej prokurátorke
Zdielať na

Maroš Žilinka dočasne pozastavil výkon funkcie trestne stíhanej prokurátorke

BRATISLAVA / Generálny prokurátor Slovenskej republiky Maroš Žilinka dočasne pozastavil výkon funkcie prokurátora bývalej okresnej prokurátorke v Leviciach K. T. Dôvodom je trestné stíhanie prokurátorky pre pokračovací zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa, ktorého sa mala dopustiť v súvislosti s výkonom svojej funkcie. TASR o tom informovala hovorkyňa Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky Zuzana Drobová.

"Rozhodnutie o dočasnom pozastavení výkonu funkcie prokurátora v prípadoch, keď je proti prokurátorovi vedené trestné stíhanie pre úmyselný trestný čin spáchaný v súvislosti s výkonom funkcie prokurátora, považuje generálny prokurátor Slovenskej republiky Maroš Žilinka za nevyhnutné pre zachovanie dôveryhodnosti prokuratúry," vysvetlila hovorkyňa.

Zároveň ozrejmila, že takéto rozhodnutie je výlučne rozhodnutím vo veci služobného pomeru prokurátora a žiadnym spôsobom neprejudikuje výsledok trestného konania vedeného proti prokurátorovi. Doplnila, že prokurátor, ktorému bol dočasne pozastavený výkon jeho funkcie, nemá počas tohto pozastavenia práva a povinnosti prokurátora a nesmie vykonávať funkciu prokurátora.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy