Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jolana
15.9.2024
Tri deti z Humenného prišli o obetavého otca. Teraz zostali sirotami
Zdielať na

Tri deti z Humenného prišli o obetavého otca. Teraz zostali sirotami

HUMENNÉ / Najťažšie chvíle svojho života prežívajú v týchto dňoch traja malí súrodenci z Humenného. Mama ich opustila, keď boli ešte celkom malí, obetavý otec sa o deti staral sám. Štyria sa tlačili v garsónke. Na ich neľahký príbeh upozornila TV JOJ a pre rodinu sa neskôr podarilo vybojovať väčší byt, ktorí si postupne zariadili a mohli konečne začať žiť dôstojne a šťastne. Mohli. Všetko ale zmenila taká krutá rana osudu, ktorá všetkých zrazila na kolená. Milovaný ocko na prázdninovom výlete s deťmi náhle zomrel.

​Príbeh muža – otca troch detí, pozná zrejme celé Slovensko. Sám sa o ne obetavo staral, hoci často nevládal. "Otca milujú, život by zaňho dali a inak ako ocko mu nikdy nepovedia," opísala Lenka Mudriková, triedna učiteľka malej Natálky. "Sám sa starám, sám všetko, len sa bojím, aby som neochorel," povedal Jozef, otec troch detí v decembri 2020. Lebo by sa o ne nemal kto postarať. Toto bol strach, ktorý milujúceho otca prenasledoval najviac. Mama ich opustila, keď boli celkom malí a on začal žiť iba pre ne. Zdravie ho však postupne začalo zrádzať. "Bol to starostlivý otec, ktorý tie deti od malička vychovával sám," povedala Mudriková.

Mohli sa konečne presťahovať do väčšieho bytu

Troch súrodencov spoznala reportérka Katarína Kleknerová pred takmer piatimi rokmi. Už vtedy stále pripomínali, že ocko je ich super hrdinom. Odvtedy bola TV JOJ súčasťou ich životného príbehu – chystali pre ne prekvapenia, organizovali sa zbierky, v rámci Darovaných Vianoc pomáhala televízia JOJ, ale aj množstvo ďalších dobrých ľudí z celého Slovenska. "Bol pre nich príkladom, aj keď sme boli niekde na výlety, všetko bolo pre ocka, obrázky boli pre ocka, darčeky boli pre ocka," opísala Mudriková. 

Pomoc prichádzala zo všetkých strán, otec s 3 deťmi sa po dvoch rokoch mohol konečne nasťahovať do väčšieho bytu. "Chcem, aby tu bolo všetko tak, ako deti majú mať," povedal otec Jozef. 

Náhle umrel na výlete

Ich príbeh mal mať šťastný koniec. Prišiel však deň, ktorý deti, kamarátov, susedov a všetkých známych zrazil na kolená. Správe, že otec na výlete s deťmi náhle zomrel nechcel ani veriť. "Nemohla som ani spať, že čo s tými deťmi bude ďalej," strachuje sa učiteľka Mudriková. 

Dôstojná rozlúčka s nebohým otcom, taká, akú si zaslúžil sa podarila vďaka jeho najlepšiemu kamarátovi z detstva, ktorý pri ňom vždy stál. Deti sa nachádzajú v centre pre deti a rodiny a nateraz im ťažké chvíle pomáhajú zvládnuť odborníci. "Vždy mi hovoril, pani učiteľka, povedzte mi pravdu, čo urobili, čo vystrojili, lebo ja si želám iba jedno, aby boli vychované dobre," dodala učiteľka Mudriková. "Chcem ich vychovať dobre, aby mali všetko, čo chcú, aby im nič nechýbalo v živote a dobre boli vychovaní," dodal otec Jozef. 

Vianočný príbeh rodiny Žinčákovcov si môžete pozrieť tu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy