Zatiahnuté
14°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Volkswagen na Slovensku v súvislosti s úspornými opatreniami prepúšťať nebude
Zdielať na

Volkswagen na Slovensku v súvislosti s úspornými opatreniami prepúšťať nebude

BRATISLAVA / Volkswagen na Slovensku nebude prepúšťať zamestnancov v bratislavskom a martinskom závode v súvislosti s nedávnym oznámením materskej skupiny o možnom zatváraní závodov vo svete. V utorok 3. septembra to pre TASR uviedla hovorkyňa spoločnosti Volkswagen Slovakia Lucia Kovarovič Makayová.

"Na konci minulého roka sme začali s výrobou nových generácií modelov Volkswagen Passat a Škoda Superb a zároveň sa pripravujeme na nábeh nového, plne elektrického SUV Porsche Cayenne. V tejto súvislosti aj naďalej priebežne prijímame nových zamestnancov, najväčší dopyt je po odborníkoch s elektrotechnickým vzdelaním," priblížila hovorkyňa. K zatraktívneniu spoločnosti ako zamestnávateľa by mala prispievať aj nová kolektívna zmluva, ktorá je platná od prvého septembra.

Nemecká automobilová skupina Volkswagen nedávno oznámila, že nevylučuje zatváranie závodov a prepúšťanie v rámci programu znižovania nákladov. Spoločnosť zároveň v pondelok 2. septembra po schôdzke vedenia oznámila, že ruší aj doteraz platnú dohodu o garancii pracovných miest, ktorá do roku 2019 vylučovala prepúšťanie nariadené zamestnávateľom.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy