Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Premiér Robert Fico sa vracia na miesto atentátu
Zdielať na

Premiér Robert Fico sa vracia na miesto atentátu

HANDLOVÁ / Róbert Fico sa v piatok, 6. septembra, vráti na miesto, kde takmer prišiel o život. Navštívi Handlovú, kde na neho 15. mája strieľal dôchodca Juraj Cintula. Pozrieť si chce rybiu farmu, strednú odbornú školu a návštevu zavŕši pár metrov od miesta atentátu – na tamojšom mestskom úrade. Upozorňujeme, že nasledujúci obsah nie je vhodný pre maloleté osoby.

V momente, keď Róbert Fico odchádzal z výjazdového rokovania vlády V Handlovej, na neho vystrelil dôchodca Juraj Cintula. Atentátnik skončil v rukách policajtov, premiér v nemocnici. 

Po takmer 4 mesiacoch sa Róbert Fico vráti do Handlovej opäť. V strednej odbornej škole bude Róbert Fico otvárať dielne a internát. Potom si chce pozrieť tunajšiu rybiu farmu a návštevu zavŕši na mestskom úrade – len pár metrov od miesta, na ktorom na neho Juraj Cintula strieľal.

"Určite to bude pre neho náročné vrátiť sa na miesto, kde mu chceli vziať život. Chce ukázať, že nebude ustupovať násiliu," tvrdí predseda NR SR pre obranu a bezpečnosť Tibor Gašpar. 

V stredu popoludní vládol v meste pokoj. Nestretli sme ani jednu policajnú hliadku. Bezpečnostné zložky, ale sú podľa našich informácií, v najvyššej pohotovosti. "Predpokladám, že slovenská polícia urobí opatrenia, aby k takémuto niečomu nedošlo," hovorí bývalý funkcionár NAKA Peter Chudý. "Asi to pôjde cez dvojzónovú kontrolu, aby sa k nemu dostali len osoby skontrolované," hovorí Gašpar. 

"Určite zvolia inú taktiku a poučia sa z chýb, ktoré urobili, oni sa infiltrujú medzi ľudí. Myslím, že tam budú len jeho priaznivci," hovorí Chudý. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy