Jasno
12°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Slováci využili posledný horúci víkend naplno. Strávili ho pri vode
Zdielať na

Slováci využili posledný horúci víkend naplno. Strávili ho pri vode

SLOVENSKO / September, neseptember, aj tieto dni je najpríjemnejšie pri vode. Povedali si mnohí Slováci a zamierili na kúpaliská, k riekam, či jazerám. Chceli využiť posledný tohoročný naozaj horúci víkend pred zmenou počasia. Už o týždeň má byť chladno a daždivo.

​V Štúrove zaznamenali štvrť milióna návštevníkov počas sezóny

Oáza v Štúrove mala byť už v septembri vypustená, avšak vďaka počasiu je ešte stále plná návštevníkov. Bazén, ako aj ďalšie s termálnou vodou, využili počas sobotňajších (7.9.) 33 stupňov Celzia mnohí. "Veľmi nám praje počasie a verím, že to vydrží až do 22. septembra, pokiaľ je ešte kúpalisko otvorené," uviedla Lívia Németh, manažérka marketingu na kúpalisku Vadaš Štúrovo. "Užijeme si ešte trošku, keď môžeme a potom zase budeme čakať na budúci rok," povedali návštevníci kúpaliska.

"Minulé roky bolo iba do 15. septembra, nám je to dobre, je viacej práce," priblížil plavčík na kúpalisku Vadaš Štúrovo Martin Dorčiak. V tomto roku v Štúrove zaznamenali počas sezóny o 15 percent viac návštevníkov, ako vlani. Za celú sezónu ich bolo cez štvrť milióna. "Sami sme si prekonali vlastné rekordy, v júli sme predali viac ako 100-tisíc jednorazových vstupeniek, je to veľká zodpovednosť, aby tí hostia boli aj spokojní," povedala Németh.

Ľudia navštívili aj naše rieky

"Ja si to užívam veľmi, ja milujem leto, my sme takto ako rodina v lete nestihli ísť na kúpalisko, tak sme išli teraz," tešila sa jedna z návštevníčok kúpaliska. "V pondelok (9.9.) a v utorok (10.9.) síce hlásia trošičku horšie počasie, termálna voda láka turistov aj počas v chladnejších dní, lebo 20-25 stupňov ešte nie je taká zima," dodala Németh. "Sme radi, že je tak teplúčko v septembri, ešte zajtra využijeme a potom už ideme do krytého," vyjadrila sa návštevníčka kúpaliska.

Posledný naozaj horúci tohoročný víkend pred jeseňou si pochvaľovali aj v Nesvadoch. "Je to neuveriteľné, je stále teplo, až moc," povedal jeden z návštevníkov. "Výborné, ale myslím si, že v nedeľu už príde zima celkom," dodala ďalšia. "My sme celoročne otvorení, aj keď s menšou návštevnosťou, verím, že babie leto ešte príde," priblížil riaditeľ Thermal Nesvady Attila Décsi. Nielen nízka hladina našich najväčšej a najdlhšej rieky, ale aj ich teplota, dunajská voda má 22 a Váh dokonca 23 stupňov Celzia, prilákala na rozsiahle pláže návštevníkov aj v sobotu (7.9.)."Príjemná, ako bola cez celé leto. Bude mi smutno za teplom, áno," vyjadrila sa jedna z kúpajúcich.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy