Jasno
24°
Bratislava
Eugénia
18.9.2024
Národnú púť v obci Šaštín-Stráže musia tento rok pre počasie obmedziť
Zdielať na

Národnú púť v obci Šaštín-Stráže musia tento rok pre počasie obmedziť

ŠAŠTÍN / STRÁŽE - Národná púť Sedembolestnej panny Márie, ktorá sa koná vždy v polovici septembra, bude tento rok s upraveným programom, ktorý sa dotkne hlavne veriacich. Duchovný program, plánovaný vo vnútri Baziliky v obci Saštín-Stráže, bude zachovaný. Bratislavská arcidiecéza však vyzýva veriacich, aby vzhľadom na počasie uprednostnili slávenie nedeľňajšej omše vo svojej farnosti.

​Národná púť v Šaštíne, ktorá mala byť 15. septembra bude iba v priestoroch baziliky. Postavené pódium pred Bazilikou začali rozoberať. Zdravie a bezpečnosť veriacich je prvoradé. "V súčasnosti máme taký silný dážď, že nemôžeme pokračovať v prípravách tu vonku v exteriéri pred bazilikou," ozrejmil Ondrej Kentoš, rektor Baziliky Sedembolestnej Panny Márie v Šaštíne. "Je mi veľmi ľúto, ale musíme túto akciu zrušiť, čo sa týka zastrešenia pódia, vzhľadom na to, že je veľký dážď a bude aj vietor a je to veľmi nebezpečné," povedal technický pracovník pán Marián.

Vývoj počasia sleduje ONLINE:

Vzhľadom na to, že kapacita Baziliky je len okolo 1 500 ľudí, arcibiskup vyzýva veriacich, aby cestu do Šaštín Stráže zvážili. V noci pre silný vietor začali padať zlomené konáre zo stromov. "Sú už veľké kaluže vody a v noci sme mali silnejší vietor, a na stromoch sú polámané konáre, ktoré sme museli likvidovať," dodal Kentoš. "Tešila som sa na to moc," povedala jedna z veriacich. 

Pozrite sa, ako vyzerala púť v Šaštíne-Strážach minulý rok:

Zdroj: TVJOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy