Jasno
17°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Migaľ sa stal šéfom výboru na kontrolu SIS. Mária Kolíková neuspela
Zdielať na

Migaľ sa stal šéfom výboru na kontrolu SIS. Mária Kolíková neuspela

BRATISLAVA / Za predsedu Osobitného kontrolného výboru Národnej rady Slovenskej republiky na kontrolu činnosti Slovenskej informačnej služby zvolili v utorok poslanci Samuela Migaľa (Hlas-SD). Podporilo ho 75 poslancov zo 147 prítomných. Na post kandidovala aj opozičná poslankyňa Mária Kolíková (SaS). Získala len 62 hlasov.

Post šéfa výboru patrí opozícii. Šéfovala mu Kolíková, ktorú parlament v júni z funkcie odvolal. Migaľ na sociálnej sieti vysvetlil, že ak ho poslanci zvolia do funkcie, poverí vedením výboru opozičného člena, ktorý bude môcť zvolávať a riadiť výbor, čím sa opätovne sfunkční. "Po tomto kroku z pozície predsedu odstúpim a výbor bude viesť opozičný politik," napísal minulý týždeň.

Koalícia pri júnovom odvolaní vyčítala Kolíkovej, že ako šéfka výboru postupovala nad rámec svojich kompetencií a "preukázala, že porušuje zákon". SaS v septembri opäť do funkcie navrhla Kolíkovú. Koaliční poslanci tvrdia, že opozícii neustále predkladajú ponuku, aby prišli s nomináciou na šéfa výboru, ktorá bude akceptovaná.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy