Oblačno
16°
Bratislava
Ľuboš, Ľubor
24.9.2024
Atentát na Fica: Prečo sa policajti vrátili na miesto činu po štyroch mesiacoch?
Zdielať na

Atentát na Fica: Prečo sa policajti vrátili na miesto činu po štyroch mesiacoch?

HANDLOVÁ / Napriek tomu, že od atentátu na Roberta Fica uplynuli viac ako štyri mesiace, policajti v pondelok (23.9) na mieste streľby niekoľko hodín zaisťovali ďalšie stopy. To by ale mohlo znamenať, že vyšetrovateľom zrejme chýba dôležitý dôkaz - pravdepodobne nábojnica. Lenže pod stromom, kde teraz pátrali, už medzitým mali pracovať na údržbe zelene.

​Po viac ako štyroch mesiacoch sa policajti opäť vrátili na miesto činu. Krátko pred deviatou opáskovali miesto, na ktorom 16. mája Juraj Cintula päť krát vystrelil na premiéra Roberta Fica. Na mieste niekoľko hodín kopali a pyrotechnici s detektorom kovov hľadali nábojnicu. Podľa našich informácií štyri policajti zaistili priamo po streľbe a jedna im údajne chýba.

"Zaujalo ma to, že som videla policajtov, myslela som, že poklad hľadajú, ale to je asi ten poklad, čo strelili Fica," povedala jedna z obyvateliek Handlovej. "Keď polícia mala vedomosť, že padli napríklad štyri výstrely, tak vtedy mala hľadať štyri nábojnice, štyri projektily, prekopať, miesto preosiať," priblížil postup bývalý funkcionár NAKA Peter Chudý.

Po streľbe policajti uzatvorili časť námestia. Stopy tu vtedy zaisťovali do neskorej noci. Napriek tomu sa sem dnes vrátili opäť. "Je nepochopiteľné, že s odstupom toľkých mesiacov tam niečo hľadajú. Od tej doby tam vstupovalo množstvo ľudí, mohol tam niekto niečo nájsť. To je absolútny nezmysel," pokračoval Chudý.

"Veľa ľudí tu už pracovalo, neviem, či to nezahrabali hlbšie alebo či to niekto nenašiel, neviem," vyjadril sa jeden z občanov. "Polícia na mieste vykonáva procesné úkony. Aktuálne nie je možné poskytnúť bližšie informácie, aby nedošlo k zmareniu a k sťaženiu vyšetrovania," uviedla hovorkyňa policajného prezídia Martina Sláviková.

Na mieste sa okrem pyrotechnikov a vyšetrovateľov nachádzal aj expert z odboru balistika

Prítomný bol aj strelcov advokát. Ten sa k tomu čo v Handlovej hľadajú vyjadriť odmietol. Vyšetrovanie stále pokračuje. Robert Fico už vypovedal. Čaká ho ešte stretnutie so znalcom. To či policajti hľadanú nábojnicu našli sme sa nedozvedeli.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy