Oblačno
17°
Bratislava
Ľuboš, Ľubor
24.9.2024
V priemyselnom areáli v Dubnici nad Váhom vypukol požiar
Zdielať na

V priemyselnom areáli v Dubnici nad Váhom vypukol požiar

DUBNICA NAD VÁHOM / V priemyselnom areáli Závodov ťažkého strojárstva v Dubnici nad Váhom vypukol v utorok 24. septembra požiar. Mesto o tom informovalo na sociálnej sieti.

Podľa informácií mesta v priestoroch spoločnosti Ribe Slovakia horí kyselina. "Prosíme obyvateľov, aby sa nezdržiavali na otvorenom priestranstve a nevetrali," vyzvalo mesto občanov. Ako TASR informoval hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne Marián Petrík, krátko po 12.30 h ohlásili požiar vo výrobnej hale v Dubnici nad Váhom. Išlo o požiar nádrže s kyselinou chlorovodíkovou. "Budova má rozmery približne 150 x 30 metrov, požiar vznikol vo výrobnej hale, následne sa rozšíril aj na administratívne priestory nad výrobnou halou a následne aj na strechu," doplnil Petrík.

Na mieste zasahuje 25 profesionálnych hasičov z Trenčína, Dubnice nad Váhom, Považskej Bystrice, na monitoring vyslali aj hasičov zo záchrannej brigády. Na mieste je takisto kontrolné chemické laboratórium monitorujúce kvalitu ovzdušia, priestor z výšky monitorujú hasiči aj dronom. Sú tam aj cisterny, ekologické vozidlo, sanitka. Takisto 20 dobrovoľných hasičov z Trenčianskej Teplej, Ilavy a z Bolešova. "V čase udalosti bolo v budove 33 zamestnancov, všetci budovu opustili ešte pred príchodom hasičov, podľa informácií o 14.00 h nikto neutrpel zranenie," uviedol hovorca.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy