Zatiahnuté
18°
Bratislava
Cyprián
27.9.2024
Na horách dávajte pozor pred vetrom. Platí druhý stupeň výstrah
Zdielať na

Na horách dávajte pozor pred vetrom. Platí druhý stupeň výstrah

SLOVENSKO / Najmä na severnom a západnom Slovensku platia vo štvrtok 26. septembra od rána výstrahy pred vetrom. Počítať s ním treba aj na horách, kde sú miestami vydané aj výstrahy druhého stupňa. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na webe.

Prvý stupeň výstrahy v nižších polohách meteorológovia vydali do 14.00 hodiny v niektorých okresoch Žilinského, Prešovského, Trenčianskeho a Trnavského kraja, rovnako v okrese Malacky. Vietor tam môže miestami dosiahnuť nárazovo rýchlosť 65 až 85 kilometrov za hodinu.

Na horách SHMÚ varuje pred víchricou až mohutnou víchricou. Druhostupňová výstraha je vydaná pre okresy Banská Bystrica, Poprad, Liptovský Mikuláš, Ružomberok a Tvrdošín. Meteorológovia varujú, že vietor môže miestami dosiahnuť nárazovo rýchlosť 110 až 160 kilometrov za hodinu. Po 14.00 hodine platí v týchto okresoch až do piatka (27. 9.) prvý stupeň výstrahy.

Zároveň je od štvrtka rána do 14.00 hodiny vydaná prvostupňová výstraha na horách vo väčšine okresov Žilinského kraja, v niektorých okresoch Prešovského, Trenčianskeho a Banskobystrického kraja a aj v okrese Spišská Nová Ves.

SHMÚ vydal výstrahy pred vetrom na tomto území Slovenska: 

SHMÚ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy