Oblačno
17°
Bratislava
Cyprián
27.9.2024
Apple skenuje ulice na Slovensku, pre používateľov chystá novú funkciu
Zdielať na

Apple skenuje ulice na Slovensku, pre používateľov chystá novú funkciu

BRATISLAVA / Technologická spoločnosť Apple začala so skenovaním ulíc slovenských miest pre svoju aplikáciu Apple Mapy. Tie by mali byť vďaka tomu ešte detailnejšie. Informovala o tom samotná spoločnosť na svojom webe maps.apple.com.

​Spoločnosť Apple od konca augusta do polovice októbra skenuje celé Slovensko, aby vylepšila svoju aplikáciu Apple Mapy. Slováci spozorovali auta spoločnosti či chodca, ktorý má na sebe špeciálny batoh na fotografovanie okolia. Chodci s batohmi sa podľa informácií majú pohybovať len v hlavnom meste a na zvyšku Slovenska spoločnosť využije iba automobily so špeciálnymi kamerami.

Post by @roman_fitit
View on Threads

"Spoločnosť Apple vykonáva po celom svete pozemné prieskumy s použitím vozidiel a zhromažďuje údaje s cieľom vylepšiť Apple Mapy a poskytovať podporu pre funkciu Rozhliadnuť sa. Niektoré z týchto lokalít môžeme pravidelne znova navštevovať a zhromažďovať v nich údaje, aby sme zaistili vysokú kvalitu a aktuálnosť mapy," informovala spoločnosť.

​Funkcia Rozhliadnuť slúži podobne ako funkcia Street View od konkurenčnej spoločnosti Google. Okrem vysokej úrovne detailov jej výhoda však spočíva v možnosti jej využitia v rozšírenej realite prostredníctvom telefónu iPhone. Používateľ tak môže v priestore vidieť navigáciu alebo odporúčania a názvy reštaurácií alebo pamätihodností. 

Tento rok na Slovensku po 3 mesiacoch opäť vykradli predajňu Apple v nákupnom centre. Pozrite si reportáž a zistite viac: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy