Zatiahnuté
14°
Bratislava
Václav
28.9.2024
Rodičia kritizujú prístup nemocnice po otrave dcéry. Pochybili lekári?
Zdielať na

Rodičia kritizujú prístup nemocnice po otrave dcéry. Pochybili lekári?

SKALICA / Rodičia malého dievčatka zo Záhoria sú nahnevaní na lekárku skalickej nemocnice, ktorá podľa nich nevyšetrila dieťa ako mala a poslala ich domov. V inej nemocnici lekári zistili, že dieťa bolo priotrávené. Rodina býva pri lese a dieťa zrejme zjedlo semiačka jedovatej rastliny durman obyčajný.

Trojročná Natálka zo Šaštín-Stráže v poobedňajších hodinách začala zvracať, potom to prešlo do kŕčov. Podľa matky dcérka sa mala hrať na dvore. Ona odbehla do domu, aby pripravila mlieko pre sedemmesačné dvojičky. "V tom syn za mnou došiel, že Natálka vracia. Tak som ju dala ľahnúť. Potom, keď prišiel priateľ, tak som zbadala, že má zväčšené zreničky, mala miky, mala tiky, mala horúčku, podala som paralen, zhoršovalo sa to zavolala som rýchlu službu," priblížila matka dievčatka Andrea Kristinková.

Matka uviedla, že lekárka jej tvrdila, že to je epileptický záchvat

Jej sa to nepozdávalo, lebo dcérka epileptické záchvaty mávala a bolo to iné. "Ja som povedala, že má zväčšené zrenička a ona sa len pozrela do oči a nič viac neurobila, ani žiadne odbery, a poslali nás domov," pokračovala matka. Matka s rozhodnutím lekárky nebola spokojná a po príchode domov volala na detské oddelenie Trnavskej nemocnice. "Oni mi hneď povedali, že to môže byť otrava. Dali sme ju do auta a utekali sme tam. Bol tam úplné iný prístup, lekári, sestričky hneď ju dali na Jisku," vysvetlila matka dievčatka Kristinková.

Podľa hovorkyne spoločnosti Agel v Skalickej nemocnici hneď po privezení bola pacientke poskytnutá potrebná zdravotná starostlivosť. Matka dieťaťa hneď bola poučená, že v prípade zhoršenia zdravotného stavu sa ma ihneď dostaviť na hospitalizáciu. Dôvodom toho, že pacientka bola hospitalizovaná v inom zdravotníckom zariadení nie je pochybenie nášho lekára.

Rodičia to však vidia inak

"V Trnave som ležal s dcérou tri týždne a jeden deň, keby v Skalici poskytli prvú pomoc, nemuselo to tak dopadnúť," povedal otec dievčatka Jozef Szeiff. "Chcela by som sa veľmi pekne poďakovať trnavskej nemocnici, že ju zachránili," zakončila matka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy