Zatiahnuté
19°
Bratislava
Václav
28.9.2024
Huliak spôsobil rozruch v parlamente. Kresťanskí politici sa postavili za Plavákovú
Zdielať na

Huliak spôsobil rozruch v parlamente. Kresťanskí politici sa postavili za Plavákovú

SLOVENSKO / Hrubé urážky poslankyne z úst poslanca Rudolfa Huliaka zazneli po pomerne pokojnom parlamentnom rokovaní. Paradoxom je, že poslanci vtedy debatovali o zmiernení podmienok na registráciu cirkví. Bohom sa oháňal aj poslanec Huliak. Na Huliakov hulvátsky prejav cirkvi zatiaľ nereagovali.

Andrej Danko chcel vysvetľovať, prečo Plavákovú vykázal zo sály. A s ním prišiel aj Huliak. "Táto žena si nezaslúži nič iné len pomenovanie suka, v ponímaní toho, že si nectí základné otázky života bohom dané," vyjadril sa poslanec NR SR Rudolf Huliak na adresu poslankyne Plavákovej. "Toto, čo sme tu zažili je hrôzostrašné a obludné. Je očividné, že je to útok na mňa ako LGBTI osobu," reagovala poslankyňa NR SR Lucia Plaváková.

Vedenia veľkých cirkvi zatiaľ nezareagovali

Vedľa poslankyne Plavákovej sa však okrem iných postavila aj kresťansko-demokratická politička Andrea Turčanová a na sociálnej sieti sa jej zastala evanjelický farárka Anna Polcková.

"Lucka, mrzí ma to hulvátstvo, čo musíš znášať, keď niektorým ľuďom vadí, že v našej krajine vytváraš bezpečný priestor pre všetkých," uviedla Polcková na sociálnej sieti. "Ideologicky sa aj s tu prítomnými politickými stranami v mnohom nezhodneme, ale musíme sa spojiť v téme ochrany ľudskej dôstojnosti," povedala poslankyňa NR SR Andrea Turčanová.

Niektorí cirkevní predstavitelia však už pred časom upozorňovali, že v našej spoločnosti je napätie, vzmáhajú sa hrubosť a agresivita.

Príčinou sú okrem iného aj nenávistné reči niektorých politikov

"Tak ako spoločnosť, aby sme jasne zabránili akémukoľvek náznaku vulgarizmu, agresivity aj do budúcnosti, že povieme - ak chceš kráčať touto cestou, nepočítaj s nami," odporučil rímskokatolický biskup František Trstenský.

"Ako spoločnosť dnes túžime po zmene klímy v spoločnosti, ja osobne túžim aj po zmene politického slovníka," vyjadril s evanjelický biskup Peter Mihoč. "Ja Plavákovú nepovažujem za ženu, bohužiaľ," pokračoval Huliak."Ste obrovská hanba, Huliak, hanba, fuj," trefne reagoval na Huliakove vyjadrenia poslanec NR SR.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy